Vijesti / Regija

Voda poskupljuje za pedeset posto

Voda poskupljuje za pedeset posto

Od početka svibnja mijenja se način obračuna, ali i značajno povećava cijena vode koju isporučuje Komunalno gospodarstvo Park Donji Miholjac.

Prema pojašnjenju direktora Mirka Đebića, cijena vode od sada se dijeli na fiksni dio koji pokriva troškove očitanja i servisiranja vodomjera, izradu i dostavu računa, održavanje komunalnih vodnih priključaka, ispitivanje zdravstvene ispravnosti vode i varijabilni dio u koji ulazi potrošnja, materijalni troškovi, troškovi različitih usluga, koncesije, naknada za zaštitu voda, amortizacija i drugi troškovi.

Brojčano to znači da će fiksni dio na prosječnu potrošnju od deset 'kubika' vode biti 26 kuna, dok će konačna cijena za deset 'kubika' biti 140,99 kuna. Izračun govori o poskupljenju od 45 kuna na prosječnu potrošnju od deset prostornih metara u odnosu na dosadašnju cijenu od 95 kuna za istu količinu vode.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz KG Parka poskupljenje opravdavaju povećanjem troškova na koje oni ne mogu utjecati kao što su gorivo, električna energija, plin, klor, ispitivanje zdravstvene ispravnosti vode.

Pozivaju se na Zakon o vodama i uredbe Vlade o najnižoj cijeni vodnih usluga i mjerilima ekonomičnog poslovanja isporučitelja vodnih usluga.

U svakom slučaju, poskupljenje vode značit će novo opterećenje standarda građana, od kojih su neki već najavili da će ponovno staviti u uporabu svoje stare bunare.

Tekst: I.Korov (Glas Slavonije)

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!