Vijesti / Regija

Otvorena socijalna trgovina i u Donjem Miholjcu

Otvorena socijalna trgovina i u Donjem Miholjcu

Nakon što su ove godine otvorili Socijalne samoposluge u Belom Manastiru i Popovcu, Udruga "Prijatelji svetog Martina" iz Belog Manastira, otvorila je jučer i socijalnu trgovinu u Donjem Miholjcu.

Gradonačelnik Donjeg Miholjca Zoran Kovač rekao je da je socijalna slika iz dana u dan sve teža te se ne radi samo o onima koji su nezaposleni -  njih je oko 850 u gradu -  međutim problem je u tome što i oni koji rade imaju mala primanja i  ne mogu zadovoljiti sve potrebe. G

rad razvija socijalne programe, napominje Kovač, dijeli jednokratne pomoći. No u posljednjih godinu dana tih jednokratnih pomoći je toliko da je teško zadovoljiti potrebe. preko 200 tisuća kuna je izdvojeno u proračunu planirano za te potrebe ali potrebe su zaista daleko veće.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predsjednik Udruge "Prijatelji svetog  Martina" Igor Jakobfi, pojašnjava kako su humanitarno djelovati počeli u okviru župnog Karitasa te su uočili da hrana koju su nosili često nije bila ona koja je potrebna ili korisnici nisu imali struju pa je nisu mogli pripremati ili čuvati. Tako su odlučili otvoriti prostor u koji će hranu odložiti i korisnicima omogućiti da ono što im je potrebno sami uzmu.

Izvor: Radio Osijek

 


Izdvojeno

Reci što misliš!