Vijesti / Regija

Altrad od vjerovnika kupio 95 % Limexa

Altrad od vjerovnika kupio 95 % Limexa

Francuska Altrad Group kupio je za sedam milijuna eura tvrtku Limex iz Donjeg Miholjca

Udjel od 95 posto tvrtke Limex&Partneri nismo kupili od Josipa Šeleja, njenog bivšeg vlasnika, nego od njegovih vjerovnika, za Poslovni dnevnik rekao je Ronald Gruell, generalni direktor tvrtke Altrad Limex iz Donjeg Miholjca.

"Limex&Partneri imali su problema s financiranjem proizvodnje pa smo od prosinca 2009. počeli surađivati tako da Altrad Grupa unaprijed financira proizvodnju, a zatim prema dogovorenoj cijeni proizvoda otkupi sve proizvedeno", objašnjava Gruell.
"Za nas je bilo vrlo riskantno nastaviti s dotadašnjim načinom poslovanja, a s obzirom na to da je Hrvatska na dobrom strateškom mjestu za sva tržišta jugoistočne Europe, htjeli smo nastaviti s proizvodnjom. No, u tom trenutku Limex&Partneri više zakonski nisu bili u poziciji izravno pregovarati s nama. Zato smo odlučili pregovarati s njegovim vjerovnicima", kaže Gruell.
PBZ Nekretnine bile su vlasnik zgrade, dok su razne leasing i faktoring kuće bile vlasnici strojeva za proizvodnju betonskih miješalica i građevinskih kolica. Direktnom pogodbom Altrad je tako kupio 95 posto imovine Limex&Partnera, te je istovremeno preuzeo i radnike.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tekst: www.glas-slavonije.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!