Vijesti / Regija

Kanaan preuzima PIK Čačak

Kanaan preuzima PIK Čačak

Donji Miholjac: Prema pisanju današnjeg izdanja Glasa Slavonije donjomiholjačka tvrtka Kanaan uskoro bi trebala ući u vlasničku strukturu najvećeg proizvođača čipsa u Srbiji - PIK Čačak.
Iako su sami vlasnički odnosi u PIK-u Čačak vrlo složeni Kanaan razmatra nekoliko modela, od kupovine do ulaska u vlasništvo kao strateški parten. Sredstva kojima bi se ponovo pokrenula proizvodnja Kanaan, na čelu sa vlasnikom i direktorom Zvonkom Popovićem, namjerava namaknuti u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvoj.
Ukoliko dođe do preuzimanja tvornice u Srbiji Kanaan bi dodatno učvrstio poziciju na istočnoeuropskom tržištu. Naime, prema Popovićevim riječima u sljedećih pet godina namjera je preuzimanje primata u proizvodnji čipsa na istočnoeuropskom tržištu.

***************
Tvrtka Kanaan započela je sa radom 1991. godine, a danas je vodeći proizvođač snack proizvoda u Hrvatskoj. Iako joj se sjedište i proizvodnja nalaze u malo mjestu u Slavoniji (Donji Miholjac) to ih nije spriječilo da svojim kontinuriranim radom postanu i vrlo jaki regionalni igrač. Osim vlastitok branda Kanaan tvrtka proizvodi i tvrtke poput Getro-a, CBA, NTL, Ultra Gros-a, Kraš-a te Podravke.
Nedavno je otvorena i nova pakirnica koja u minuti izbacuje 130 vrećica, što će znatno ubrzati proces proizvodnje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izvor: Glas Slavonije


Izdvojeno

Reci što misliš!