Vijesti / Regija

Dom zdravlja u Donjem Miholjcu uskoro dobiva nove ambulante

Dom zdravlja u Donjem Miholjcu uskoro dobiva nove ambulante

Zahvaljujući novoj zgradi Doma zdravlja Donji Miholjac u kojoj su smještene specijalističko-konzilijarne ambulante ova se zdravstvena ustanova polako pretvara u pravu malu bolnicu, a stanovnici Miholjštine za veliki dio svojih zdravstvenih potreba više ne moraju putovati u Našice ili Osijek. Dio planiranih ambulanti još uvijek nije počeo s radom zbog spore državne administracije, no očekuje se kako će i one uskoro biti otvorene.

Od 2008. godine provodi se projekt poboljšanja kvalitete zdravstvene skrbi u Domu zdravlja Donji Miholjac. 2013. godine nova je zgrada Doma dobila uporabnu dozvolu, te je tada s radom počela specijalistička ambulanta fizikalne medicine, rehabilitacije i fizikalne terapije. Od prvog lipnja ove godine otvoren je i centar za dijagnostičko-terapijsku djelatnost u kojem radi internistička ambulanta, te ortopedija i oftalmologija.

Ravnatelj Doma zdravlja Donji Miholjac Nedeljko Kovačić istaknuo je kako se to pokazalo kao pun pogodak za građane grada Donjeg Miholjca koji više ne moraju odlaziti u bolničke centre, te nema više čekanja na listama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ukupna vrijednost investicije izgradnje nove zgrade Doma zdravlja u Donjem Miholjcu iznosila je oko sedam milijuna kuna od čega su građevinski radovi koštali šest milijuna, a milijun kuna utrošeno je u opremanje. Grad Donji Miholjac donirao je zemljište za ovu investiciju. Gradonačelnik Donjeg Miholjca Zoran Kovač naglasio je kako je nova zgrada Doma zdravlja još jedan primjer ulaganja Županije na području grada Donjeg Miholjca.

"Zaista se radi o hvalevrijednom objektu gdje će biti smještene specijalističke ambulante, a to je zaista bitno za građane Donjeg Miholjca jer neće morati odlaziti po određene usluge u Našice ili u Osječku bolnicu. Na taj način će se zdravstvena zaštita na području grada dići na jednu višu razinu", naglasio je gradonačelnik.

U okviru centra već odavno su uređene i potpuno opremljene i kirurška ambulata, otorinolaringologija, psihijatrija i urologija, no na uporabnu dozvolu od Ministarstva zdravlja čeka se godinama. Župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić naglasio je kako je državna administracija užasno spora, ne samo u resoru Ministarstva zdravlja, nego i u svim drugim.

"Određene suglasnosti za određene odluke sa državne razine morate beskonačno dugo čekati, tako se događa i u zdravstvenom sustavu. Takav je evo slučaj i ovdje u Domu zdravlja Donji Miholjac", naglasio je župan.

Ovih dana povjerenstvo ministarstva konačno bi trebalo napraviti inspekciju te se očekuje kako će nove ambulante početi raditi od prvog studenog. Župan Šišljagić istaknuo je danas i kako unatoč velikim problemima vezanim uz financiranje specijalizacija te čestim promjenama zakona i propisa Dom zdravlja u Donjem Miholjcu, ali i cjelokupna primarna zdravstvena zaštita u Osječko-baranjskoj županiji imaju pozitivno financijsko poslovanje.

Izvor: Republika.eu


Izdvojeno

Reci što misliš!