Vijesti / Regija

170 lovaca iz cijele županije okupilo se u Donjem Miholjcu na proslavi blagdana sv. Huberta

170 lovaca iz cijele županije okupilo se u Donjem Miholjcu na proslavi blagdana sv. Huberta

U organizaciji Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije, Lovne udruge „Vidra“ Donji Miholjac, te Grada i Turističke zajednice u  Donjem Miholjcu održana je središnja, 18. po redu  proslava blagdana sv. Huberta, zaštitnika lova i  lovaca.

U povodu toga, u perivoju ispred Dvorca Mailáth , u večernjim satima,  okupili su se brojni lovci, njihovi gosti i štovatelji svetog Huberta za koje je piće dobrodošlice i kolače spravljene na starinski način priredila gospođa Melija Vidaković, voditeljica Turističkog ureda  TZ  Grada  i izrazila zadovoljstvo ponovnim, nakon 6 godina, održavanjem obilježavanja zaštitnika lova i lovaca.

Zoran Kovač gradonačelnik Grada primio je izaslanstvo Lovačkog saveza OBŽ koje je predvodio Zlatko Stolnik, a  u kojem su bili i predstavnici županije Baranya iz Mađarske. Tom prilikom uručeni su i prigodni pokloni Grada. Po završetku prijema  zvuci rogista najavili su prigodan program uprizorenja legende o svetom Hubertu.

d31bda8f7992dff9f0f2f12dc4f64809.jpg

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Po suočenju Branka Perkovića „Braniše“ u ulozi Sv. Huberta s jelenom skrivenog u grmlju, koji je nasred rogovlja nosio gorući križ  lovci su s upaljenim bakljama i zastavama svojih udruga formirali mimohod. Na čelu mimohoda  bio je sa svečanom zastavom Saveza Alen Pejić, lovac iz LD „Sokol“ Magadenovac,  koji je lovce poveo od Dvorca do  župne crkve sv. Mihaela Arkanđela gdje  je služena sveta misa. Crkva je  za ovu priliku bila  ukrašena rogovljem kojeg su u Crkvu unijeli članovi Društva Antun Herbst i Kristijan Maričić, a sliku sv. Huberta dvije djevojke u narodnim nošnjama.

6d82b575a4dee41de68cab22e558b7d6.jpg

Svečano misno slavlje predvodio je dekan donjomiholjačkog dekanata  i župnik župe Viljevo Josip Kalmar u koncelebraciji svećenika  među kojima i dva lovca svećenika:  Ladislav Ronta iz  Hárkány  i Slavko Kovačević župnik iz Šljivoševaca. Na kraju misnog slavlja prisutne lovce pozdravio je  donjomiholjački župnik vlč. Josip Antolović zahvalivši se  lovcima na sudjelovanju u misnom slavlju i to po drugi put u  Crkvi  sv. Mihaela Arkanđela.

4bddcf27fff49c713a2e7f2e26ef2987.jpg

Druženje lovaca iz cijele Osječko-baranjske županije, njih oko 170 s područja lovnih ureda iz Donjeg Miholjca, Valpova, Osijeka, Baranje, Đakova  i Našica, nastavljeno je u Mjesnom domu u Rakitovici. Tom prilikom prigodne riječi  uputili su u ime domaćina  Krunoslav Kovačević, predsjednik LU Vidra, Zlatko Stolnik, predsjednik LS OBŽ, dr. József Bodnár , predsjednik LS Županije Baranya ( Mađarska),  Zoran Kovač, gradonačelnik Grada, te dr.sc. Željko Kraljičak, zamjenik župana županije Osječko-baranjske.

Više fotografija pogledajte na stranicama Lovačkog saveza.

Tekst: Lovački savez OBŽ
Foto: Mato Cerić

 


Izdvojeno

Reci što misliš!