Vijesti / Regija

Nastavlja se izgradnja obilaznice oko Donjeg Miholjca

Nastavlja se izgradnja obilaznice oko Donjeg Miholjca

Tri godine nakon dovršetka prve dionice miholjačke obilaznice, danas je započela gradnja druge dionice. Bit će završena za godinu dana.

"Građani Donjeg Miholjca čekaju obilaznicu 30 ili 40 godina i napokon će ju dobiti", izjavio je danas gradonačelnik tog grada Zoran Kovač. Podsjetio je kako je značaj te prometnice iznimno velik jer će, osim rasterećenja prometa u središtu Donjeg Miholjca utjecati i na razgoj gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta na tom području.

Član uprave Hrvatskih cesta Nenad Maljković izjavio je kako će druga dionica miholjačke obilaznice biti duga 3.550 metara i koštati gotovo 30 milijuna kuna (bez PDV-a), a tvrtka Osijek Koteks ima rok od 12 mjeseci kako bi ju dovršila.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ukupno će obje dionice obilaznice zajedno koštati oko 50 milijuna kuna, istaknuo je osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić zahvalivši Hrvatskim cestama što su uspjele ostvariti ovaj projekt koji se financira iz državnoga proračuna. Istaknuo je kako će nastaviti lobirati za izgradnju cjelovite brze ceste, Podravske magistrale, a obilaznica Donjeg Miholjca bit će dio te značajne prometnice za Slavoniju i Baranju.

Prema riječima saborskog zastupnika Domagoja Hajdukovića (SDP) Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture trenutačno u Osječko-baranjskoj županiji ima ugovorene projekte vrijedne 277 milijuna kuna čime se pokazuje koliko je ta županija značajna kada su u pitanju državna ulaganja.

dm-obilaznica

Nenad Maljković iz Hrvatskih cesta najavio je kako će do kraja ove godine biti dovršena i puštena u promet južna obilaznica Osijeka koja se gradi pune tri godine. Tu je najavu potvrdio i zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zdenko Antešić. On je govorio i o nastavku gradnje autoceste na koridoru V-C rekavši kako gradnja mosta na Dravi dobro napreduje, kao i gradnja ceste prema rijeci Savi, a naši su graditelji ishodili sve projekte i građevinske dozvole. Međutim, gradnja zapinje u susjednoj Bosni i Hercegovini, a očito i u Mađarskoj jer je ponovo najavljeno kako će se za mjesec dana u Zagrebu izaslanstvo mađarskih stručnjaka, investitora i institucija sastati s hrvatskom stranom kako razgovarali o gradnji autoceste od Mohača do Republike Hrvatske, odnosno Osijeka.

Izvor: Radio Osijek


Izdvojeno

Reci što misliš!