VIDEO: Gradi se škola u P. Moslavini

VIDEO: Gradi se škola u P. Moslavini

Podravska je Moslavina među najsiromašnijim općinama u Osječko-baranjskoj županiji, ali se i tu, bez obzira na mali općinski proračun, nastoji što više unaprijediti život za 1.400 stanovnika.

Primjerice, općina, zajedno s Regionalnom razvojnom agencijom Slavonije i Baranje, konkurira za novce europskih pretpristupnih fondova za gradnju 10 kilometara tzv. bijelih cesta, priprema se projektna dokumentacija za odvodnju, a stanovnike posebno raduje gradnja nove područne osnovne škole!

Prošle je godine počela gradnja nove školske zgrade sa sportskom dvoranom kojoj se mališani najviše raduju.
"Do početka slijedeće školske godine očekujemo da učenici krenu u novu školu. Investicija je vrijedna 4 milijuna kuna" - rekao je župan Šišljagić.

Najavljeno je to na sastanku čelnika Općine Podravska Moslavina i Osječko-baranjske županije.

Unatoč malom općinskom proračunu i njegovu otežanom punjenju, općina je prošle godine obnovila dvije crkve na svojemu području, postavila je spomen obilježje za hrvatske branitelje, priprema se projektna dokumentacija za odvodnju, radovi su na vodoopskrbi pri kraju. Županija će graditi 2.8 kilometara ceste kroz Krčenik, a općina s Regionalnom razvojnom agencijom konkurira za IPARDov program za 10 kilometara nerazvrstanih cesta.
No, pored svega toga, sve najviše veseli što će u Podravskoj Moslavini školski rad uskoro biti puno – ugodniji i kvalitetniji!

VIDEO:


TEKST: STV
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja