Vijesti iz Donjeg Miholjca

Vijesti iz Donjeg Miholjca

Učenicima srednje škole u Donjem Miholjcu žohari prave društvo dok žbuka otpada sa zidova

miholjac skola

Uče među žoharima, miševima i pljesnivim zidovima, a ipak srednjoškolci iz Donjeg Miholjca osvajaju državna natjecanja. Njihova gotovo sto godina stara škola, predviđena je za rušenje. Žbuka otpada, nemaju kantinu ni sportsku dvoranu.

VIDEO
   

Donji Miholjac: Pregazio ga vlasititi traktor

traktor

Nesretan i bizaran slučaj dogodio se jučer u prijepodnevnim satima na parkirališnom prostoru u Vukovarskoj ulici u Donjem Miholjcu.

   

Policija kod Donjeg Miholjca privela četiri klauna

Osječko-baranjska policija izvjestila je kako je u petak navečer u Beničancima kod Donjeg Miholjca  uhitila četvrto mlađih osoba (tri starija maloljetnjika i 23-godišnjak) koji su prerušeni u klaunove ispuštala neartikulirane zvukove po mjestu te tako plašili mještane i djecu.

   

Otvorena socijalna trgovina i u Donjem Miholjcu

socijalna trgovina dm

Nakon što su ove godine otvorili Socijalne samoposluge u Belom Manastiru i Popovcu, Udruga "Prijatelji svetog Martina" iz Belog Manastira, otvorila je jučer i socijalnu trgovinu u Donjem Miholjcu.

   

Sredinom studenog otvaranje obilaznice oko Miholjca, a nagodinu rekonstrukcija ceste Osijek-Donji Miholjac

podravska

Iz Hrvatskih cesta stigla je najava rekonstrukcije države ceste D34 na relaciji Osijek - Donji Miholjac koja bi trebala početi iduće godine. Vijest je to koja će razveselit sve vozače koji često prometuju na toj dionici i muku muče s brojnim rupama i zakrpama kojih na toj cesti ne manjka.

   

Dom zdravlja u Donjem Miholjcu uskoro dobiva nove ambulante

donji-miholjac-dom-zdravlja-stv

Zahvaljujući novoj zgradi Doma zdravlja Donji Miholjac u kojoj su smještene specijalističko-konzilijarne ambulante ova se zdravstvena ustanova polako pretvara u pravu malu bolnicu, a stanovnici Miholjštine za veliki dio svojih zdravstvenih potreba više ne moraju putovati u Našice ili Osijek. Dio planiranih ambulanti još uvijek nije počeo s radom zbog spore državne administracije, no očekuje se kako će i one uskoro biti otvorene.

   

Kvalitetu vode u Donjem Miholjcu osigurava tehnologija 21. stoljeća

voda dm

Uvođenje nove tehnologije rezultiralo je besprijekornom vodom, vodomjeri se očitavaju telemetrijski, a u prigradskim naseljima imaju radijski modul i mogu se očitavati iz auta. Crpilište ima dovoljno pitke vode koju može prepustiti i okolnim općinama i gradovima koji imaju problema s opskrbom.

   

Izgradnja biciklističke staze prioritet Donjeg Miholjca

donji-miholjac

Na radnom sastanku održanom u Donjem Miholjcu osječko-baranjski župan dr. sc. Vladimir Šišljagić dogovorio je s tamošnjim čelništvom i njihovim gradonačelnikom Zoranom Kovačem realizaciju brojnih projekata Grada i Županije.

   

Velika zapljena marihuane u Donjem Miholjcu

droga--miholjac

Djelatnici PU osječko-baranjske uhitili su 40-godišnjaka s područja Donjeg Miholjca zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama i omogućavanje trošenja droga.

FOTO
   

170 lovaca iz cijele županije okupilo se u Donjem Miholjcu na proslavi blagdana sv. Huberta

170 lovaca iz cijele županije okupilo se u Donjem Miholjcu na proslavi blagdana sv. Huberta

U organizaciji Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije, Lovne udruge „Vidra“ Donji Miholjac, te Grada i Turističke zajednice u  Donjem Miholjcu održana je središnja, 18. po redu  proslava blagdana sv. Huberta, zaštitnika lova i  lovaca.

FOTO
   

Altrad Limex - Francuski recept za građevinska kolica

altrad imex

Bave se proizvodnjom, i to metaloprerađivačkom. Rade u Hrvatskoj, još k tome u Slavoniji. Proizvode ono što treba ponajprije građevinskom sektoru - mješalice za beton i građevinska kolica.

   

Nastavlja se izgradnja obilaznice oko Donjeg Miholjca

dm-obilaznica

Tri godine nakon dovršetka prve dionice miholjačke obilaznice, danas je započela gradnja druge dionice. Bit će završena za godinu dana.

   

Kolica i mješalice iz Donjeg Miholjca osvajaju Europu

altrad-limex

Na spomen "Limex" vjerojatno će većina čitatelja pomisliti na bicikle proizvedene u Donjem Miholjcu. Iako je posljednji bicikl iz te tvornice izašao prije davnih 15 godina, domaći ljude je i dalje pamte po njima.

   

DORIBIS Network: Odobren novi IPA IIIc projekt

doribis

Miholjački poduzetnički centar – Lokalna razvojna agencija, Poduzetnički inkubator BIOS Osijek, Poduzetnički inkubator Osvit i Općina Magadenovac nominirali su u lipnju 2013. godine projekt iz IPA IIIc programa – Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu te su ovih dana primili pozitivnu ocjenu od strane Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije – SAFU.

   

Stranica 1 od 3

57°
14°
°F | °C
Vedro
55%
Uto

47 | 72
8 | 22
Sri

53 | 76
11 | 24
Čet

56 | 79
13 | 26
Pet

47 | 75
8 | 23

Najave događaja

Utorak

Srijeda

Četvrtak

Ponuda poslova