Vijesti / Regija

Internetska dadilja - program zaštite djece na internetu

Internetska dadilja - program zaštite djece na internetu

ĐAKOVO - Dobra vijest za roditelje u strahu da im djeca ne upadnu u zamke neprimjerenih sadržaja na Internetu i “druženja” na društvenim mrežama stiže iz đakovačke tvrtke “Security Consulting” informatičara Dalibora Vlahe, čijim se uslugama dobrog hackera koristi i Gatesov Microsoft.

Ta tvrtka, naime, provodi program sigurnosti djece na Internetu i nudi pakete zaštite, a ovih je dana preuzela i licenciju znakovita naziva “Net Nanny” (internetska dadilja).

Vlaho kaže da je “Net Nanny” programsko rješenje za zaštitu i nadzor djece na Internetu i računalu koje blokira pornografski sadržaj, chat sobe, internet-stranice za kockanje, online igrice... “Dadiljom” roditelji imaju potpunu kontrolu nad radom svog djeteta na računalu, čak nudi i opciju određivanja koliko i kada dijete može koristiti računalo, kaže Vlaho, dodajući da njegovo programsko rješenje ima certifikate i nagrade mnogih institucija koje se bore protiv online nasilja i zlostavljanja djece.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sigurnost djece na Internetu javna je potreba i o tome treba javno govoriti. Mnogi će reći da o toj temi znaju ponešto, ali kada se nađu pred stvarnim problemom, shvate da, na žalost, ne znaju dovoljno i, još gore, ne znaju kome se obratiti za pomoć, a posljedice mogu biti nesagledive. Stoga su u “Security Consultingu” svojevremeno kreirali program “Sigurno na Internetu” koji od milja zovu “mali projekt s velikim ciljem”.

- Vjerujemo da je svaki oblik pomoći najmlađima velika i važna stvar za svaku zajednicu. Preuzimanje licencije “internetske dadilje” korak je dalje u tim aktivnostima, dodaje Ružica Mikešić, PR i marketing-služba Vlahine tvrtke. Projekt “Sigurno na Internetu” “Security Consulting” (www.security-consulting.com.hr) provodi u suradnji s portalom www.sretnodijete.net, a u planu je obilazak škola radi educiranja školaraca i roditelja o korištenju Internetom.

PRIJATELJI PROJEKTA “SIGURNO NA INTERNETU”

Projekt ima i svoje prijatelje - gradove Đakovo, Osijek, Vukovar, Udrugu za promicanje poticajnog roditeljstva “Sretno dijete”, UNICEF Hrvatske, SOS Dječja sela Hrvatske, MUP te ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, odnosno branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti

TEKST: Suzana Župan (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!