Vijesti / Regija

VIDEO: Vinković zadovoljan završetkom agonije Đakovštine

VIDEO: Vinković zadovoljan završetkom agonije Đakovštine

Dva dana nakon što je Đakovštinu preuzela tvrtka Žito Osijek, gradonačelnik Đakova Zoran Vinković kaže da je tom prodajom, nakon šeste dražbe, završena duga agonija bivšeg PIK-a Đakovo kojega je Đakovština, rekao je,  ostatak ostataka.

Prema Vinkovićevim riječima agonija PIK-a počela je  pretvorbom i privatizacijom te tvrtke na HDZ-ov način 1992. godine. Već tada su radnici prevareni, a daljnja propast tvrtke se nastavila kada se raspala na profitne centre što je ujedno značilo i kraj PIK-a.
Odgovornost za propast Đakovštine ne može preuzeti grad, niti radnici, nastavio je Vinković, već su isključivi krivci vlasnici, uprava te nadzorni odbor, a veliki dio odgovornosti snosi i većinski vlasnik, a to su sve Hrvatske vlade uključujući i onu od 2000. godine, zaključio je.
Gradonačelnik Đakova upozorio je danas i na anonimno pismo koje je primio a u kojem se upozorava na niz nepravilnosti u privatizaciji i stečaju Đakovštine. Vinković je kazao kako je upravo on zatražio reviziju privatizacije Đakovštine koju je radio državni ured za reviziju na čelu sa Šimom Krasić.
Vinković je naglasio i kako će radnici teško moći naplatiti svoja potraživanja, pa ni nakon sudskih postupaka. Kazao je i kako se nada da će novi vlasnici Đakovštine povećati proizvodnju i zaposliti nove radnike, kao i da je kupoprodaja Đakovštine bila po zakonu.

 

{youtube}uwGfZiGOYu4 {/youtube}

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tekst: D.Perković / www.stv.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!