Vijesti / Regija

U Đakovu rupe u središte zemlje

U Đakovu rupe u središte zemlje

Dvije čudne rupe pojavile su se u Đakovu i to u samoj jezgri grada, tik do korza.

40427.jpg

Na dvama se mjestima urušila zemlja. To dvorište dijele jedna trgovina i ljekarna, a do sada je ondje bila trava i pokoja mladica. Trava je propala u rupe, u kojima je vidljivo nekoliko redova žarkocrvene cigle, dok se iz unutrašnjosti čuje žuborenje vode. Dno se tek dijelom vidi, jer čini se da put vodi u kosi tunel. Urušenu zemlju primijetila je djelatnica ljekarne.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dr. Zvonko Benašić, izvrsni poznavatelj đakovačke povijesti za Glas Slavonije je rakao kako je moguće da se radi o ostacima još iz turskog vremena.

Još 1941. ondje je ljekarnu držao neki Gobecki, prisjetio se dr. Benašić. Nakon što se jučer pronijela vijest o urušavanju zemlje i nastanku dviju rupa, neki su građani komentirali da su na sličnu pojavu znali naići i u staroj jezgri grada te da je riječ o ostacima židovskog vodovoda, no Benašić se s tom mogućnošću ne slaže. Kaže i da su Turci kod ljetne pozornice imali svoju barutanu, odvojenu od grada, kako je rekao, ako dođe do eksplozije, da ne budu ugroženi građani, pa je moguće da  podzemni putovi i s tim imaju veze.

Foto: Glas Slavonije


Izdvojeno

Reci što misliš!