U Đakovu rupe u središte zemlje

U Đakovu rupe u središte zemlje

Dvije čudne rupe pojavile su se u Đakovu i to u samoj jezgri grada, tik do korza.

U rupi se može vidjeti nekoliko redova žarkocrvene cigle

Na dvama se mjestima urušila zemlja. To dvorište dijele jedna trgovina i ljekarna, a do sada je ondje bila trava i pokoja mladica. Trava je propala u rupe, u kojima je vidljivo nekoliko redova žarkocrvene cigle, dok se iz unutrašnjosti čuje žuborenje vode. Dno se tek dijelom vidi, jer čini se da put vodi u kosi tunel. Urušenu zemlju primijetila je djelatnica ljekarne.

Dr. Zvonko Benašić, izvrsni poznavatelj đakovačke povijesti za Glas Slavonije je rakao kako je moguće da se radi o ostacima još iz turskog vremena.

Još 1941. ondje je ljekarnu držao neki Gobecki, prisjetio se dr. Benašić. Nakon što se jučer pronijela vijest o urušavanju zemlje i nastanku dviju rupa, neki su građani komentirali da su na sličnu pojavu znali naići i u staroj jezgri grada te da je riječ o ostacima židovskog vodovoda, no Benašić se s tom mogućnošću ne slaže. Kaže i da su Turci kod ljetne pozornice imali svoju barutanu, odvojenu od grada, kako je rekao, ako dođe do eksplozije, da ne budu ugroženi građani, pa je moguće da  podzemni putovi i s tim imaju veze.

Foto: Glas Slavonije
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Petak

Subota

Nedjelja