Vijesti / Regija

I đakovačka Mimoza 'u igri' za smještaj azilanata

I đakovačka Mimoza 'u igri' za smještaj azilanata

Nakon što smo nedavno prenjeli vijest kako se osječki hotel Mursa planira prenamjeniti u centar za smještaj azilanata, slična priča proširlia se i za đakovačku Mimozu.

Glas Slavonije neslužbeno doznaje kako su prostor Mimoze, bivše upravne zgrade nekadašnjeg PIK-a Đakovo, obišli predstavnici MUP-a i Agencije za upravljanje državnom imovinom u čijem je vlasništvu Mimoza.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U tijeku je traženje rješenja za namjenu i raspolaganje zgradom bivšeg PIK-a Đakovo, s obzirom na to da nije realizirana odluka o darovanju zgrade Gradu Đakovo. Raspravlja se o raznim varijantama, pa tako i o mogućnosti eventualnog smještaja za tražitelje azila. Konačnu odluku donijet će Upravno vijeće AUDIO do kraja prvog kvartala - doznajemo Glas iz Odjela za odnose s javnošću Agencije a upravljanje državnom imovinom u čijem je vlasništvu Mimoza.

Toj ideji protivi se gradonačelnik Đakova, Zoran Vinković. Iako Grad Đakovo nije vlasnik Mimoze, Vinković najavljuje da će se Grad u cijelosti usprotivit ideji da se u nju smjeste azilanti.

- Mimoza mora biti stavljena u funkciju prema prijedlogu Grada Đakova, odnosno da se u nju smjesti sav administrativni aparat, kako državni, tako i županijski, jer u Đakovu postoji nedostatak prostora. Neka azilante vode kud hoće, kaže Vinković za Glas Slavonije.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!