Vijesti / Regija

Đakovčani počeli tražiti zaposlenje u Ledu

Đakovčani počeli tražiti zaposlenje u Ledu

ĐAKOVO - Uz osnutak i početak rada Andabakovih Sunčanih šuma u Đakovu, vijest No. 1 za ovdašnje, ne samo gospodarske krugove, u godini na izmaku su i (dugoročne) najave Agrokora o preseljenju Leda u Đakovo.

Ma koliko te najave bile izrečene, kako se čulo iz PR službe te kompanije, u kontekstu dugoročnih, drugim riječima višegodišnjih projekcija, za malu sredinu slabašnog gospodarstva, opterećenu rekordnom nezaposlenošću na županijskoj razini, a kakva je đakovačka, ovdje ih se dočekalo s velikom nadom.

Dodatno je “podgrijava” poruka iz gradske uprave da Grad Đakovo početkom siječnja očekuje poziv Agrokora na sastanak s vodstvom te kompanije u svezi s najavama o preseljenju Leda.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Grad je stupio u kontakt s uredom predsjednika uprave Ivice Todorića iz kojeg nam je poručeno da uskoro slijedi definiranje datuma tog sastanka i poziv na nj - kaže gradonačelnik Zoran Vinković.

Ističe kako je lokalna zajednica spremna s nekoliko lokacija na širem području Đakova dočekati takvu kompaniju te joj stimulirati dolazak raznim pogodnostima vezanima uz gradske komunalije među kojima i zemljište za nula kuna.

Koje su to još pogodnosti - još uvijek nije javno izrečeno, no zato rijeka nezaposlenih, a krajem studenoga na birou ih je ovdje bilo 5.183, ne gubi vrijeme pa već stižu upiti u gradsku upravu o mogućnostima zapošljavanja u Agrokorovu tvornicu nakon preseljenja.

Iako se najopreznijima čini kako se ražanj priprema a da je zec još u šumi, u Grad stižu telefonski pozivi o mogućnostima posla u đakovačkom Ledu, a i osobno dolaze nezaposleni sugrađani što se u gradskoj kući raspituju o zapošljavanju u toj kompaniji.

Ledo ostaje pri dugoročnim projekcijama

Glasnogovornica Agrokora Anja Linić u kratkom telefonskom razgovoru ponovila je jučer kako su najave o preseljenju Leda u Đakovu izrečene u kontekstu dugoročnih projekcija pri kojima se Đakovo nameće kao sasvim logičan geostrateški izbor. Na naš upit o najavljenom susretu predstavnika kompanije i Grada Đakova te o njegovom datumu najavila je naknadno očitovanje.

Tekst: Suzana Župan (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!