Vijesti / Regija

Grad Đakovo pomaže potrebitima

Grad Đakovo pomaže potrebitima

Iz gradskoga proračuna za pomoć materijalno i financijski najpogođenijim Đakovčanima 2012. izdvojeno je gotovo 1,8 milijuna kuna, a pomoć je u raznim oblicima stigla do gotovo sedam tisuća ljudi, izvijestio je danas đakovački gradonačelnik Zoran Vinković.

Provodeći gradsku socijalnu politiku, za više od dvije i pol tisuće obitelji podmiren je dio troškova stanovanja, novčanu pomoć za ogrjev ostvarilo je 528 kućanstava, a uručeno je gotovo četiri tisuće poklon bonova za Uskrs i Božić.
Vinković ističe da je kao gradonačelnik redovito odobravao isplatu jednokratnih financijskih pomoći obiteljima koje su se našle u izuzetno teškim životnim problemima, a na što je utjecala gospodarska kriza u zemlji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sredstva iz gradskoga proračuna transferirana su na racionalan način, a posebice sam vodio brigu o zadovoljavanju socijalne komponente, kao i o pomoći udrugama i sportskim klubovima“, kaže Vinković.

U nadi da će sve manje novca iz gradskoga proračuna biti potrebno izdvajati za pomoć socijalno ugroženim obiteljima, jer će to biti znak gospodarskog oporavka kao i izlaska iz krize koja je zahvatila sve dijelove hrvatskog društva, svim sugrađankama i sugrađanima, a posebice onima koji su izravno pogođeni besparicom i neimaštinom, želim da nastave vjerovati u bolje sutra,“ poručuje đakovački gradonačelnik Zoran Vinković.

Izvor: Radio Osijek


Izdvojeno

Reci što misliš!