Vijesti / Regija

VIDEO: Lipicanci plešu barkoni ples

VIDEO: Lipicanci plešu barkoni ples

Državna ergela lipicanaca Đakovo ove će godine uljepšati čaroban mjesec prosinac i nadolazeće blagdane sa raskošnom baroknom glazbeno- scenskom konjičkom predstavom u izvedbi članova Udruge „Lipicanska barokna raskoš".

photo Silvija Butković 1.jpg

Predstava će se održati dana 15. prosinca 2012. godine u 17,00 sati u zatvorenom prostoru jahaonice Ergele Đakovo (lokacija Pastuharna).
Riječ je o prikazu baroknog umjetničkog jahanja lipicanskih pastuha uz glazbu, sa izvođenjem elemenata visoke dresure ukomponirane u veselu blagdansku bajku o malom lipicancu Conversano Toplici koji pod svaku cijenu želi sudjelovati na balu u Đakovu. Pošto je sitnije tjelesne građe strogi dvorski meštar ne želi ga pustiti među otmjeno društvo đakovačkih pastuha savršene građe i kretnji. Publika će uživati u Conversanovim dresurnim vještinama kojima će dokazati da je dostojan ući na bal (prikaz elemenata visoke dresurne škole nad zemljom – propnjevi, levade, pesade i kompliment).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

contessa

Menuet je ples dama u krinolinama i jahačica sa četiri lipicanska pastuha. Pastuh Maestoso Krabbe prikazat će kako su se školovali lipicanci za vožnju lakih damskih kočija kako bi ih i najnježnija damska ruka mogla sigurno voditi (prikaz rada na dugim uzdama bez jahača). Dvije kočije uz pratnju vesele polke dočarat će gledateljima odlazak grofica kočijama na bal. Pas de deux je ples 2 jahaća para u kojima jahačica i jahač u odorama visokog plemstva dočaravaju dvorski perivoj i svu ljepotu jahanja u prirodi.
photo Silvija Butković 2.jpg
Slijedi vesela scena iz lova uz zvuk roga koji poziva jahače u lov. Na sceni je i dvorski pas u pratnji svojih grofica i nespretnog lovca kojem ne polazi za rukom da zadivi grofice svojim lijenim psom i lovačkim pričama. Uz malu pomoć omiljenog lovačkog pića, vesele grofice plesat će poznati dvorski ples Contradance. Wizard atraktivni šarac svojom točkom sa španjolskom plesačicom pretočit će u scensku priču nastanak lipicanske pasmine, te će uz vatreni ritam paso doble zasigurno zagrijati publiku. Quadrille je kruna svake dvorske svečanosti koju će sa četiri pastuha otplesat jedni od najboljih dresurnih natjecatelja u Hrvatskoj.

Conversano Toplica

U predstavi trajanja 45-55 minuta nastupit će kraljevski bijeli lipicanski pastusi, dresurni jahači, kočije i dame u krinolinama. Profesionalni moderator vodit će publiku kroz cjelokupnu scensku predstavu na hrvatskom i engleskom jeziku (engleski jezik u slučaju potrebe).

[blockquote]TURISTIČKA PONUDA I CIJENE ULAZNICA
Iz atraktivne turističke ponude moguće je odabrati slijedeće :

I KATEGORIJA:
Ulaznica za barokno glazbeno – scensku konjičku predstavu
Djeca, učenici, studenti i umirovljenici 20,00 kn
Odrasli 25,00 kn

II KATEGORIJA:
Ulaznica za razgled dviju lokacija Ergele Đakovo (Ivandvor i Pastuharna) uz pratnju stručnog vodiča + barokna glazbeno – scenska konjička predstava u jahaonici
Djeca, učenici, studenti i umirovljenici 40,00 kn
Odrasli 55,00 kn

NAPOMENA: U cijenu ulaznice uračunat je PDV.
Ulaznice za profesore u pratnji učenika i studenata odobravamo gratis.
PLAĆANJE : Predračunom

REZERVACIJA ULAZNICA ZA ERGELU ĐAKOVO ZA ORGANIZIRANE TURISTIČKE POSJETE

Kontakt osoba:
Silvija Butković, viši stručni suradnik za turizam, marketing i sport
e-mail: [email protected]
GSM: 099/ 215 2378
centrala: 031/ 813 286

DODATAK TURISTIČKOJ PONUDI ERGELE:

Povodom podrške atraktivnog blagdanskog programa „Božićni bal lipicanaca„ naši partneri organiziraju prigodnu gastronomsku ponudu autohtonog restorana lociranog u neposrednoj blizini Ergele Đakovo (5o metara) uz zvuke slavonske tamburice po promotivnoj cijeni koju Vam dostavljamo u prilogu. Za rezervacije priložen je kontakt ugostiteljskog objekta.[/blockquote]


Izdvojeno

Reci što misliš!