Vijesti / Regija

VIDEO: Vinković ima 4 psa, mačka Groma i konja Sandokana

VIDEO: Vinković ima 4 psa, mačka Groma i konja Sandokana

Grad Đakovo “okrenuo” se Opelu, pa je ovih dana službeni gradski 13 godina stari Audi A6 zamijenio Opel Insignijom od oko 200.000 kuna. Tu praksu pratio je i gradonačelnik, saborski zastupnik Zoran Vinković.

Tu praksu pratio je i gradonačelnik, saborski zastupnik Zoran Vinković. U svom parodirajućem stilu, najavljujući promjene i sadržaj imovinske kartice, obznanio je i računima potkrijepio da od prekjučer vozi Opel Zafiru. Crni monovolumen iz 2010. tržišne je vrijednosti 112.000 kuna.
- Dosadašnji Hyundai I30 dao sam pod račun te iskoristio aktualnu akciju i božićne popuste u Opelu pa sam za Zafiru nadoplatio 29.000 kuna - specificirao je Vinković. Osim vozila, promijenio je i registarsku oznaku, pa Zafira nosi “bondovske tablice” - DJ 007 UU. “Jednostavno, volim bondovski zaštitni znak”, kaže.

Zbog promjene u garaži već je ažurirao i imovinsku karticu, predočivši ju novinarima. U njoj navodi da mu je bruto zastupnička plaća 27.350, a neto 17.190 kuna, a da gradonačelničku dužnost obavlja bez naknade. Navodi nekretnine vrijedne 580.000 kuna - kuću u Đakovu, građevinsko zemljište u Pisku i stan u vlasništvu supruge. Dok mu je ta rubrika polupopunjena, za rubriku “pokretnine” trebale su mu dvije kolone. Uz Zafiru, 21 godinu stari Yugo 55 “od neprocjenjive vrijednosti”, skuter, ženinu Opel Astru te opremu kuće od 100.000 kuna, navodi i cijeli mali zoološki vrt - četiri psa, mačka Groma, pa i dva konja - Sandokana kupljenog za 15.000 kuna, dok je konj živopisno zvan Just Do It na uzdržavanju. Za sve životinje u koloni “marka” navodi “normalni” i “od neprocjenjive vrijednosti”.

NE PRODAJE DIONICU HAJDUKA
- Od poslovnih udjela i dionica imam jedino jednu dionicu Hajduka, vrijednu 500 kuna, i ne prodajem ju - kaže Vinković koji je na svoj način popunio i rubriku “napomena” porukom da “nema zlatne satove ni satove od 100.000 eura”.
U imovinsku karticu upisao je i ušteđevinu od 130.000 kuna i 15.000 eura

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

VIDEO:
{youtube}VSs3TaTKVEE{/youtube}


TEKST: S.Župan, www.glas-slavonije.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!