Vijesti / Regija

FOTO i VIDEO: Zlatne jeseni u Širokom polju

FOTO i VIDEO: Zlatne jeseni u Širokom polju

Treću godinu zaredom Konjogojska udruga Široko Polje organizirala je manifestaciju Zlatne jeseni. Spomen je to na vremena kada su selom prolazila zaprežna kola s upregnutim konjima, a ovogodišnjom manifestacijom ujedno je obilježena 75.-ta obljetnica osnivanja konjogojske udruge u Širkom Polju, koja je djelovala do kraja Drugoga svjetskoga rata.
afd97646334c0d6bd8bc3bcf0a9a0573.jpg
Okićene zaprege, njegovani konji, narodne nošnje i lijepo obučeni jahači, nešto najviše od slavonske tradicije što se danas moglo vidjeti u Širokom Polju. Poklopili se prvi dan jeseni i širokopoljske zlatne jeseni. Prava je to fešta od konja, kojih je ponovno sve više na ravnim slavonskim poljima.

Stiglo je na obljetnicu čak 50 jahača i 30-tak zaprežnih kola, punih mladih djevojaka, momaka i snaša iz gotovo svakoga kutka Slavonije, Baranje i Srijema. Mimohod konjanika i zaprega ulicama Širokog Polja središnji je i najvažniji događaj ove manifestacije. Nakon toga bira se najljepša zaprega i konjanik, a potom slijede i konjogojska natjecanja u disciplinama vožnje dvoprega kroz čunjeve i tekličko jahanje. Zabava potraje do duboko u noć.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

VIDEO:

zlatnejeseni4952

FOTO: M.Muškić

TEKST i VIDEO: www.stv.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!