Vijesti / Regija

Vinković: Socijaldemokracija u Hrvatskoj više ne postoji

Vinković: Socijaldemokracija u Hrvatskoj više ne postoji

"Socijaldemokracija u Hrvatskoj više ne postoji, samo stranka koja se naziva socijaldemokratska partija koja se pretvorila u neoliberalnu partiju Hrvatske. I predsjednik Vlade i tzv. SDP-a rekao je da je po uvjerenju liberal", kazao je jučer đakovački gradonačelnik Zoran Vinković.

On je tvrdnje potkrijepio primjerima nove fiskalne centralizacije i uništavanja lokalne samouprave, povećanja PDV-a, pada standarda i proizvodnje, povećanja broja nezaposlenih...

"Hrvatska se identificira s Grčkom i brzo ćemo imati stanje grčkog sindroma", upozorio je, rekavši da ni Đakovo nije oaza, i u njemu je došlo do pada proračuna upravo zbog neoliberalne centralizacije. Poručio je da se nikada nije hvalio da ima političku moć, nego je ona u rukama građana a ne u stranačkim sinekurama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ni Matkov ni Tomić nemaju političku moć unutar neoliberalne partije, a ni moć koja je u rukama građana", kazao je. "Umjesto ministra poljoprivrede lokalni dužnosnik brani novi zakon o poljoprivrednom zemljištu, za koji tvrdim da je u sferi organiziranog kriminala i da će uništiti obiteljska poljoprivredna gospodarstva", poručio je Vinković.

Napomenuvši da je đakovački SDP prije dvije godine podržao prosvjede za vraćanje pravnog statusa Ergeli, odbacio je optužbe da je odgovoran što je Ergela ostala bez 600.000 kuna.

"Nisam želio završiti u Remetincu dajući suglasnost da zemlju dobije fantomski HCK sa sjedištem u Lipiku. Ako Vlada ne učini nešto oko statusa Ergele, natječaja za zemlju, rodilišta i ukupnog stanja u zemlji, Đakovčani će u prosvjed", poručio je Vinković.

Tekst: M.M. (www.glas-slavonije.hr)


Izdvojeno

Reci što misliš!