Vijesti / Regija

VIDEO: U dvorištu mu raste četiri metra visok suncokret!

VIDEO: U dvorištu mu raste četiri metra visok suncokret!

Svako malo u našu redakciju stigne vijest o nekom zanimljivom sugrađaninu sa neobičnim hobijem, rezultatom ili pričom.

Svako malo u našu redakciju stigne vijest o nekom zanimljivom sugrađaninu sa neobičnim hobijem, rezultatom ili pričom.

suncokret495

Ilija Tokić
, naš vjerni gledatelj, može se pohvaliti nesvakidašnjim urodom u svome vrtu, no tu priča o ovom Đakovčaninu tek počinje. Evo o čemu je riječ.

U dvorištu Šenoine ulice u Đakovu raste biljka koja će, nastavi li ovako, biti visoka otprilike kao i obližnje kuće. Ovaj suncokret trenutačno je visok četiri metra i ne pokazuje znakove umora. Susjedi, pa ni sam Ilija, ne vjeruju svojim očima. Postavlja se pitanje zašto je Ilijin suncokret narastao ovako visoko.

Nije rijetkost da pojedine stabljike suncokreta narastu iznad prosjeka. Guinnessov svjetski rekord za najveći suncokret pripada Hansu Peteru Schifferu iz Njemačke. Njegov cvijet je mjeren prije točno 3 godine, a bio je visok čak 8,15 metara. A ovom suncokretu u Ilijinom vrtu društvo prave razne druge biljke: male chilli papričice, minijaturne rajčice, origano, bamije, metvica, pa i koromač koji raste metre uvis i prijeti da će se pridružiti visokom suncokretu.

Osim što ljubomorno čuva svoj suncokret, Ilija u noćima kada ne može spavati, piše pjesme, uglavnom regionalno-domoljubne tematike. Osim što piše pjesme, Ilija je počeo i skupljati stare dokumente i knjige. Tijekom rušenja stare kuće u Bosanskog Posavini došao je u posjed primjerice, starog notnog zapisa koračnice 'Hrvatskog orla' ili telefonskog imenika Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca. Odveo je nas Ilija i u svoju glazbenu sobu gdje će možda jednog dana neke od svojih stihova i uglazbiti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

VIDEO:


Tekst: STV


Izdvojeno

Reci što misliš!