Vijesti / Regija

Đakovački skate park u sve lošijem stanju

Đakovački skate park u sve lošijem stanju

Potrebna hitna sanacija đakovačkog skate parka

Teška srca dočekali su kraj studenoga članovi đakovačke Udruge za promicanje umjetnosti i kulture mladih "Street", koji su posljednje zrake sunca iskoristili kako bi u svom Skate parku iza Mimoze odvozili zadnje ovogodišnje vožnje. Zimske dane, doznajemo od tajnika Dine Šarića, provest će u pokušaju rješavanja problema oko proširenja ili dislokacije Parka, evidentiranja broja članova, te u pripremi aktivnosti za sljedeću godinu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Problem je što nemamo svoje prostorije, pa se nemamo gdje okupljati zimi. Namjera nam je tijekom zime utvrditi točan broj članova jer svakim danom sve je više zainteresiranih za ono što radimo. Kako se govori da će država prodati Mimozu, zabrinuti smo i što će biti s našim parkom koji se nalazi na njezinu parkiralištu. Istina, problem nam je i što se asfalt već poprilično oštetio pa bi mu trebala sanacija, a dobro bi nam došlo i proširenje. Naime, uputili smo apel Gradu da nam se dodijeli prostor iza gradskog bazena, ali čini se da od toga nema ništa. Budući da u Park dolazi sve više biciklista, trebalo bi i njima postaviti spravu, za što sada nema mjesta. Postoji mogućnost da se Park proširi i na bočno parkiralište, što bi bilo odlično rješenje - kaže Šarić. Dodaje i da je Udruzi postojeći Park najbolje lokacijsko rješenje.

- Navikli smo na taj prostor i najradije bismo i ostali tamo. Nadamo se da će i budući vlasnik Mimoze za nas imati razumijevanja. Ipak smo mi ondje godinama - kaže Šarić.

Napominje da je Udruga već izradila plan aktivnosti za 2011. godinu. Među ostalim, organizirat će i školu skejtanja i vožnje BMX-a koju će moći 'pohađati' i djevojčice koje za sada, kaže Šarić, samo promatraju. “Kada je lijepo vrijeme, ne može se dogoditi da u Parku nekog nema. Vikendom nam dolaze prijatelji iz Osijeka i Valpova. Naša udruga ima prepoznatljiv imidž i svi znaju da je kod nas uvijek dobra atmosfera. Naš je cilj maknuti djecu i mlade od računala i pridobiti ih za bavljenje sportom, pa bio on i ekstreman”, zaključuje Šarić.

TEKST: Maja Muškić (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!