Vijesti / Regija

66 puta vozio bez vozačke i napravio 145 prekršaja

66 puta vozio bez vozačke i napravio 145 prekršaja

Deset dana zatvora “dobio” je 26-godišnji vozač iz Semeljaca, jer je uhvaćen kako upravlja neregistriranim automobilom i još bez položenog vozačkog ispita. Policija ga je zaustavila u srijedu oko 22.50 sati, u Ulici Jakova Gotovca, u Đakovu.

Nakon kraće provjere u policijskom sustavu, patrola je dobila informaciju da je riječ o prometnom recidivistu koji je do sada zaustavljen 66 puta, a napravio je čak 145 prekršaja. Svaki put su mu se upisali prekršaji vožnje neregistriranim automobilom (66), te upravljanja vozilom prije stjecanja prva na upravljanje (66). Ostalih 13 prekršaja su vožnja u alkoholiziranom stanju, bijeg od policije...

Na stranice crne kronike došao je prošle godine, kada je u travnju divljao ulicama svoga mjesta. Semeljčani su ga tada prijavili policiji, jer je postojala opasnost da nekog ne ubije na cesti! Vidjevši policijsku patrolu, stisnuo je gas i dao se u bijeg ulicama Semeljaca, a potom i poljskim putem prema Vučevcima. Kada više nije mogao voziti, stao je, otvorio vrata i počeo bježati. Ipak, vjerojatno i zbog dva promila alkohola u krvi, policajci su ga sustigli i poslali na triježnjenje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mladić iz Semeljaca tada je bio suočen s novčanom kaznom od 5 do 15 tisuća kuna, te zatvor do 60 dana, a slična sankcija mu prijeti i sada. No, pitanje je hoće će sudski pravorijek imati učinka s obzirom na to da, a to se vidi iz broja prometnih prekršaja, za njega prometna pravila ne vrijede! Pitanje je i zašto mu se to vozilo, ako doista gotovo svakodnevno krši prometna pravila, ne oduzme? Policija je o ovom posljednjem pitanju doista nemoćna. Ona prema sili zakona njega i slične vozače može zaustaviti, kazneno ili prekršajno evidentirati i potom slučaj proslijediti nadležnim tijelima (odvjetništvu, sudu), ali automobil bez papira nadležnog suda ne smije oduzeti!

[blockquote]NAJVIŠE VOZAČA BEZ VOZAČKOG NA PODRUČJU OSIJEKA I ĐAKOVA

Najviše vozača koji nikada nisu polagali vozački ispit zaustavljeno je, tijekom 2010. godine, na području Osijeka i Đakova. Riječ je mahom o samoukim vozačima koje su najčešće “obučavale” nestručne osobe. Kako ističu u policiji, takvi vozači dodatna su opasnost na cesti, jer većinom uopće ne poznaju prometna pravila. Najčešće se radi o osobama mlađe životne dobi i maloljetnicima. Prije dvije godine na području PU osječko-baranjske pri nadzoru prometa zaustavljen je 821 vozač koji nije polagao vozački ispit. [/blockquote]

POGLEDAJTE: Semeljčanin do sada skupio čak 943 prometnih kazni!

Milan BUGARIĆ (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!