Vijesti / Regija

Po treći put prekinuta sjednica đakovačkog Gradskog vijeća

Po treći put prekinuta sjednica đakovačkog Gradskog vijeća

Iako se jučer na trećem nastavku 22. sjednice Gradskog vijeća u 9 sati okupio kvorum, sjednica nije trajala ni pola sata, pa je već prije pola deset, nakon usvajanja dnevnog reda, ponovno prekinuta!

Naime, sjednicu su najprije napustila dva HDZ-ova vijećnika, Goran Primorac i Marino Mikulić, nakon što je Primorac zatražio da se na dnevni red 22. sjednice uvrsti imenovanje predstavnika Grada u njegovim dvama najvećim trgovačkim društvima, koji bi na čelu skupštine Đakovačkog vodovoda i skupštine Univerzala zamijenili gradonačelnika, te da se s dnevnoga reda skine imenovanje ravnateljice Dječjeg vrtića, koja bi naslijedila vršiteljicu dužnosti ravnatelja Pavku Sekereš. Nakon što je prijedlog odbijen, HDZ-ovci su napustili sjednicu.

Odmah nakon usvajanja dnevnog reda iz vijećnice je izašao i Florijan Eberhradt (HSS), čime je kvorum izgubljen, jer na sjednicu nisu došli ni Vinko Jamnić (nezavisni vijećnik) ni Željka Begić Šimundić (HDSSB). Klub vijećnika SDP-a predložio je prekid zasjedanja te nastavak sjednice danas u devet sati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Na žalost, što zbog bolesti nekih vijećnika, što zbog godišnjih odmora, odlaskom ovih vijećnika ostali smo bez kvoruma. Pokazali smo jako puno dobre volje, povukli smo jednu točku koja im je smetala, danas nas zbog toga prozivaju, a nisu spremni sudjelovati u radu. Pozivam još jednom sve vijećnike da se odazovu i da se sjednica održi u interesu svih građana" - poručio je SDP-ov vijećnik Josip Matkov.

Poziv vijećnicima uputio je i gradonačelnik Zoran Vinković.

"Dnevni red je usvojen, dakle, sjednica ima svoj zakonski pravovaljani tijek. Smatram da je razum pobijedio, da su određene točke povučene, a iz izvješća se vidi da su trgovačka društva u vezi s kojima se traži smjena poslovala pozitivno. Ono što druga strana, koja nas proziva, ne vidi jest to da su cijene komunalnih usluga u gradu među najnižima u Hrvatskoj i to javnost treba znati" - poručio je gradonačelnik, koji je izostanak jedine HDSSB-ove vijećnice opravdao zdravstvenim komplikacijama, zbog kojih je završila u bolnici.

Vinković je također kazao da na dnevnom redu nema ni jedne sporne točke, poručivši da ni jednoj političkoj opciji, a ponajmanje građanima, nisu potrebni prijevremeni izbori.


[important title=Vinković: Pozitivno su poslovali] "Trgovačka društva poslovala su u 2011. pozitivno. Cijena je vode u Đakovu među najnižima u Hrvatskoj - na 93. smo mjestu od 102 vodovoda, a odvoz smeća u susjednim je općinama jeftiniji zbog nelojalne konkurencije i odlaganja njihova otpada na nelegalne deponije" - poručio je Vinković.[/important]


Tekst: Maja Muškić (Glas Slavonije)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!