Vijesti / Regija

Venera za 20kn po kvadratu

Venera za 20kn po kvadratu

 

Prodaju Veneru za 20kn po kvadratnom metru

 

ĐAKOVO - “Prodajem Veneru, 20 kuna po kvadratu! Za svakih 10 m2 dobijete čekič za tuč meso. Poseban popust za studente. Ako nazovete odmah i kupite, dobijete dva čekiča za tuč meso. Pet posto popusta za umirovljenike uz predočenje iskaznice o umirovljeničkom statusu. Ponuda traje do isteka zaliha. Informacije na mob…” Tekst je to letaka koji su osvanuli po Đakovu, naišavši kod dijela građana na čuđenje i nevjericu, dok su drugi pri pogledu na oglas o prodaji u bespućima svemira, i to "za bagatelu", prasnuli u smijeh.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Radoznalost, koju je pobudila oglašena prodaja Venere, odvela je i nas na 'okretanje' broja navedenog mobitela. S druge strane žice javio se mladi muški glas, ljubazno potvrdivši da smo na pravoj adresi. Kaže, autori letka su on, Alen Ćorić, te Borna Perči, obojica 18-godišnjaci, godinu stariji Ivan Bertok i Dražen Martić (20), svi iz Đakova.

- Moji prijatelji i ja htjeli smo razbiti dosadu i našaliti se, ali vidjeti i reakcije sugrađana na takvo što. Ideja je došla tijekom izlaska u grad; osmislili smo sadržaj, povevši se za u posljednje vrijeme čestim oglasima o bizarnim prodajama čestica na Mjesecu. Umnožili smo letak u Copy centru i polijepili ga po gradu. Dio letaka postavili smo na oglasni stup kod suda, sjeli na obližnje stepenice i promatrali reakcije prolaznika. Bilo je zanimljivo gledati ljude dok čitaju letak o prodaji Venere i poklonu - čekiću za meso, na kojem smo namjerno kiksali u pravopisu. Najzanimljiviji su bili stariji, od kojih su neki i naočale skidali, brisali ih pa ih opet stavljali na nos da vide jesu li dobro pročitali - kaže Alen, izučeni trgovac što od jučer radi u struci.

I njegov prijatelj Borna također je izučio za trgovca i čeka posao, mladi Bertok je student druge godine fizike u Osijeku, a Dražen konobar u Vigoru. Alen kaže kako su on i društvo ostali iznenađeni brojnošću poziva na navedeni mobitel.
- Ljudi su zvali, pitali je li to moguće - da se prodaje neki planet, a dobar dio njih, prepoznavši šalu, u tom su tonu rekli da su zainteresirani za kupnju par Venerinih kvadrata - kaže Alen. Prolaznici su, dodaje, brojne letke čak skinuli i odnijeli sa sobom.

Ekipa je spremna za nove šale, samo čekaju pravu ideju. Kažu, svakodnevica je presumorna, ljude treba nasmijati.

Parodija na prodaju Mjeseca

Borna Perči kaže kako je šala s letkom njihova parodija, odgovor na bizarnu prodaju Mjeseca. “Ako je njihov Mjesec, Venera je naša pa smo je 'rezervirali' za prodaju, da nas netko ne preduhitri”, kaže mladi Perči.

TEKST: S. Župan (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!