Dijelili “novčanice” od sto milijuna kuna

Dijelili “novčanice” od sto milijuna kuna

 

Forum mladih SDP-a vratio Đakovčanima novac koji im je otuđila vlada


ĐAKOVO - Brojni Đakovčani od prošlog vikenda “bogatiji” su za (bar) stotinu milijuna kuna! Njima su, naime, u subotu na korzu u ruke došle “novčanice” u apoenima od stotinu milijuna s kojih se smiješi Vladin vodeći trolist - premijerka Jadranka Kosor i potpredsjednici, ministri financija i zdravstva - Ivan Šuker i Darko Milinović. Na rubovima “novčanice” je utisnuto Hrvatska nazadna zajednica, a u gornjem lijevom kutu logotipi hrvatskih tvrtki koje su posljednjih mjeseci u središtu afera - Podravka, HEP, Hypo banka, INA, HPB, a našlo se mjesta i za logo propale ovdašnje mlinsko-pekarske industrije “Đakovštine”.

“Novčanice” je Đakovčanima kapom i šakom dijelio ovdašnji Forum mladih SDP-a, odgovarajući ironično na aktualni hrvatski trenutak i podsjećajući tako na nedavni Međunarodni dan siromaštva što se obilježava 17. listopada, a koji su mladi socijaldemokrati, zbog pretprošlotjednog kišnog vremena, pomaknuli na prošli vikend, obilježivši ga akcionizmom nazvanim “Kamo ide država”.

- Đakovčanima smo podijelili 400 novčanica u apoenima od 100,000.000 kuna kako bi pomogli Vladi i vratili vanjski dug Hrvatske. “Novčanice” s likom premijerke i dva potpredsjednika Vlade ukazuju i na rasprodaju državne imovine i afere Vladinih ministara - kazao je Božo Bulović iz đakovačkog Foruma mladih SDP-a.
Đakovčani su, kažu SDP-ovci, odlično prihvatili ovaj akcionizam; dok su jedni šaljivo pitali gdje mogu iskoristiti “novac”, drugi su s gorčinom komentirali sadržaj “novčanica” i logotipe uz poruku kako zapravo, šala s “novčanicama” ironično ukazuje na žalosnu stvarnost.

- Dok u aferama bahato i besramno nestaju milijuni našeg novca, podaci o siromaštvu sve su alarmantniji; samo u ovoj godini, uslijed 150.000 novih osoba bez posla, siromaštvo s 10 sada obuhvaća 13,5 posto stanovništva - kaže Bulović, dodajući: “Sve koji su nas upitali gdje mogu iskoristiti 'novčanice', upućivali smo na Vladu Jadranke Kosor”.

Bliži nam se Kirgistan

Akcionizmom su mladi SDP-a provodili i anketu podnim novinama s pitanjem “Gdje ide država?”. Ponuđeni odgovori bili su: “Prema novim vrhuncima”, “Teško, ali držimo se”, “U nepoznato”, “Idemo dolje”, “Bliži nam se Kirgistan”..., a najviše su potvrđeni odgovori kako idemo dolje i i da nam se bliži Kirgistan. “Pitajući na koji način izvući RH iz krize, odgovarali su da treba uvesti plivajući tečaj kune, da država kreditira poduzetnike, ponovno nacionalizirati najvažnije gospodarske subjekte, a najviše su željeli odlazak ove Vlade”, kaže Bulović.

 

Tekst: Suzana ŽUPAN (www.glas-slavonije.hr)




Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Petak

Subota

Nedjelja