"Letak za bogaćenje" ili dobar trik?

"Letak za bogaćenje" ili dobar trik?

ĐAKOVO - Dok su oglasni prostori po gradu oblijepljeni sumnjivim oglasima o “povoljnim, brzim kreditima bez jamaca”, što mame u dužničko ropstvo, a novinski stupci puni afere “Forex”, Đakovčani ovih dana u poštanskim sandučićima nalaze poštu za naše prilike nesvakidašnjeg sadržaja - letak o tome kako se riješiti dugova i postati imućan.
Sugestivni letak na četiri gusto kucane stranice počinje primamljivim uvodom: “Doživite financijski preporod: Evo zašto najbogatiji Hrvati postaju sve bogatiji, a ostali sve siromašniji - i točno kako izbjeći gorku sudbinu većine, eliminirati dugove i postati imućan!” Letak ukazuje na osnovne pogreške u koracima u raspolaganju novcem poput savjeta: “Ne možete biti bogati u novčaniku dok ne postanete bogati u glavi”, pa do naputaka “Kako probuditi financijskog genija u sebi”, no primatelj letka, stoji u njemu, potpunu informaciju, savjet i uputu dobit će kupi li knjigu Financijski preporod za 197 kn, autora Sanjina Frlana, koji svjedoči o svom financijskom uspjehu nakon što je dotaknuo novčano dno. Posebno bode u oči poruka: “Vratite dugove ili vraćam novac. - Isprobajte Financijski preporod i ako smatrate da njime nećete eliminirati dugove i postati imućni, imate godinu dana da mi vratite knjigu i dobijete potpuni povrat svog novca. Tako ne riskirate ni lipe”, kaže Frlan.
“Letak za bogaćenje” među Đakovčanima nije prošao nezapaženo; čak i u nevjerici se čita i po nekoliko puta, dok drugi odmahuju rukom poput prodavačice Katarine R.: “Pa, sve to znam i sama, samo mi treba financijske samokontrole.” Među Đakovčanima koji su letak shvatili kao znak kojim novim putem krenuti sa svojim financijama je i agent osiguranja Željko Miškovski, koji je već kupio knjigu. “Knjiga je to pametnih savjeta, od kojih sam neke i primijenio - prerezao sam kreditne kartice! Knjiga mi je korisna i s obzirom na posao kojim se bavim, ali i planove za posao financijskog savjetnika”, kaže Miškovski, dodajući da ne pomišlja na povrat knjige.

Bogatili bi se i u BiH, Sloveniji, Njemačkoj

Izdavač letka je Frlan d.o.o. iz Gospića, u kojem nam kažu da su slanjem “letaka za bogaćenje” počeli tek nedavno, oslanjajući se dosad samo na Internet. Tvrde da imaju dobra iskustva s prodajom knjige po cijeloj RH, pa i u ovome kraju, te da su reklamacije minimalne. Njihov savjet za bogaćenje traže, dodaju, i izvana, iz BiH, Slovenije, pa i Njemačke, no, kažu, knjiga se prodaje samo na hrvatskom tržištu. Suzana Župan (Glas Slavonije).
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr