Vijesti / Regija

Vratolomije s YouTubea vježbaju ispred - suda

Vratolomije s YouTubea vježbaju ispred - suda

ĐAKOVO - Dječak u crnoj “kapuci” leži potrbuške nasred pješačkog prijelaza ispred zgrade Prekršajnog suda dok mu drugi preko leđa preskače biciklom BMX.
Istovremeno, nekolicina njegovih prijatelja na nogostupu kruži oko začuđenih građana starije dobi, demonstrirajući vještine, jedan od njih i na biciklu bez prednjeg kotača.

0601e58105b73928a4bc6fb87ac6f3b0.jpg
Scena je to koja se jučer oko podneva odvijala usred grada pred iznenađenim Đakovčanima,sve dok ih zaštitar iz spomenute zgrade nije rastjerao prijeteći da će pozvati policiju. U tom, inače vrlo frekventnom dijelu grada kojim uz brojne umirovljenike prolaze i učenici triju obližnjih srednjih škola, a gdje se nalazi i najveće gradsko parkiralište, doznajemo, do sada nije bilo sličnih događanja.
S druge strane, potvrđuju školarci i prodavači bicikala, Đakovo je zahvatila BMX manija. Dječaci na biciklima mogu se vidjeti ispred trgovačkih centara, oko školskih zgrada, u krugu Doma zdravlja...
- Dečki se vozaju u krugu naše škole i pokazuju ono što su “skinuli” s YouTubea, gdje su postavljene mnoge videoupute kako što bolje izvesti vratolomiju na ovakvom biciklu - kaže jedna učenica.
Dino Šarić, tajnik đakovačke Udruge za promicanje umjetnosti i kulture mladih “Street”, kaže kako među njihovim članstvom ima onih koji se “izražavaju” na BMX-u, no da do sada nije čuo slične primjedbe na njihov račun.
- Dečkima svašta može pasti na pamet. To što se preskaču i mogućnost ozljeđivanja je njihova stvar, no nije u redu ometati druge. Upravo se pregovara o tome da bi našoj udruzi trebao biti dodijeljen prostor kod gradskog bazena, gdje bi bile prenesene sprave koje se sada nalaze iza Mimoze, a tamo bi se trebali smjestiti i oni na BMX-ima i dobiti svoju spravu. Tada će se, vjerujem, maknuti s ulice, iako je riječ, samo ime kaže, o uličnoj kulturi”, kaže Šarić.

(Maja MUŠKIĆ / www.glas-slavonije.hr)

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!