Vijesti / Regija

Đakovčanin Pavo Gurdon do sada dao krv čak 125 puta!

Đakovčanin Pavo Gurdon do sada dao krv čak 125 puta!

Prijemom na kojem su gradonačelnik Marin Mandarić i njegov zamjenik Robert Francem uručili priznanja oobilježen je Dan dobrovoljnih darovatelja krvi.

Priznanje za 125 darivanja krvi primio je Pavo Gurdon, za sto Ivica Heđi i Đuro Gomboš, za 75 darivanja Perica Marinović, Ante Ćurak i Slobodan Brajković, a za 50 darivanja Ivica Poljičak i Mladen Junačko.

"Krv dajem samo zbog pomoći drugim ljudima. Samo to. Daj i dobit ćeš... Treba pomoći drugima, pomoći će se i tebi", govori Gurdon.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Nažalost, ja se ne mogu pohvaliti kao vi tako brojnim davanjem, mislim da sam zapeo negdje na osmom, devetom, nemam pravog razloga zašto dalje ne idem. Grad Đakovo sudjeluje zajedno s Crvenim križem na ovaj dan, 25. listopada na slična obilježavanja, tako će naravno i ubuduće. Još jednom u moje osobno i u ime grada Đakova hvala što dajete od sebe ono najbolje", rekao je gradonačelnik Đakova Marin Mandarić obraćajući se rekorderima.

Svojim nesebičnim darivanjem krvi svaki višestruki darovatelj je spasio na desetke života, istaknuo je Josip Rener, predsjednik Gradskog društva Crvenog križa.

Izvor: Radio Đakovo
FOTO: Zeljko Lukunic/PIXSELL

 


Izdvojeno

Reci što misliš!