Vijesti / Regija

Moderna dječja igrališta na osam lokacija u Đakovu

Moderna dječja igrališta na osam lokacija u Đakovu

Nove igračke na dječjim igralištima u Splitskoj ulici i na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca najavljuju novu seriju ulaganja u igrališta u gradu i prigradskima naseljima, što će najviše razveseliti najmanje Đakovčane i njihove roditelje.

Grad Đakovo i Univerzal do kraja kalendarske godine postavit će četiri, a do proljeća 2017. još četiri igrališta, odnosno njih ukupno osam! Jedna je od lokacija na koje stižu nove igračke i dvorište dječjeg vrtića Vila, gdje je sadašnja garnitura igrački starija od 20 godina! Nove su investicije motivirane rastom broja mališana u gradskim vrtićima, kojih je u ovoj pedagoškoj godini 268, za 33 više nego lani.

- Zbog povećanja broja djece za čak 25% u listopadu je na Vili formirana nova vrtićka grupa za 20-ak mališana jasličke dobi. Veliki interes roditelja za vrtić stiže nakon nekoliko godina kontinuiranog smanjenja broja djece i posljedica je rasta stope zaposlenosti, koja je na gradskom području veća za 10 posto, tvrdi Soldo. Gradu je upravo ovaj preokrenuti trend bio povod za infrastrukturne investicije u odgojne ustanove i uključivanje tri gradska vrtića u energetsku obnovu bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Nove igračke u vrtićkom dvorištu na Vili bit će postavljene već u narednih mjesec dana. Još će se jedno novo igralište naći preko puta Gimnazije A. G. Matoša, pa će ih Vijenac imati dva.

- Osim što ćemo investirati u sve vrtiće, prioritet je Vila koja je u najlošijem stanju, pa ćemo na tom objektu rekonstruirati krovište, ugraditi novu stolariju, staviti novu fasadu, urediti unutrašnjost i učiniti maksimalno koliko se može kako bi boravak mališanima bio što ugodniji, dodaje Soldo.

Nove igračke u vrtićkom dvorištu bit će postavljene već u sljedećih mjesec dana. Još će se jedno novo igralište naći preko puta Gimnazije A. G. Matoša.

Sveobuhvatno ulaganje u infrastrukturu i opremanje Dječjega vrtića Đakovo potvrđuje da je glavna odrednica gradske demografske politike stvoriti uvjete za ostanak mladih, za koje se pripremaju i nove proaktivne mjere, uz 1.000 kuna potpore za svako novorođenče. Stvaranju povoljnije klime za zapošljavanje, podsjeća Soldo, Grad je već dao doprinos bespovratnim potporama svako novo zapošljavanje, "prepolovljenim" komunalnim doprinosom za gospodarstvenike i subvencioniranjem kamata na poslovne kredite obrtnika i poduzetnika.

   

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!