Vijesti / Regija

Neposredno uz postojeći bazenski kompleks u Đakovu kreće izgradnja zatvorenih bazena

Neposredno uz postojeći bazenski kompleks u Đakovu kreće izgradnja zatvorenih bazena

Zaključenjem uspješne kupališne sezone na Gradskim bazenima Grad Đakovo kreće u još jedan kapitalni projekt za Đakovo, ali i Slavoniju – izgradnju zatvorenih bazena neposredno uz postojeći bazenski kompleks.

Da zatvoreni bazen, o kojem se u đakovačkoj javnosti spekulira već godinama, nije samo puka priča, potvrdio je predsjednik Gradskog vijeća Đakova Goran Soldo, otkrivši da je u tijeku analiza parcele i izrada projektnog zadatka, dok će idejno rješenje biti dovršeno već do kraja ove godine.

Kada govorimo o zatvorenom bazenu, govorimo zapravo o novom objektu koji sadržava olimpijski bazen, hidromasažne i kupališne sadržaje za djecu s toboganom, gljivom i vodenim valovima, garderobu, sanitarni čvor i tuševe, ugostiteljski objekt s prostranom terasom, wellness, spa i fitness program, kao i brojne druge sadržaje. Taj multifunkcionalni prostor mora imati prihvatljive troškove održavanja, što namjeravamo postići njegovom visokom energetskom učinkovitošću. I to je također uvjet investitora Grada i Univerzala, a predlažemo da se visoka iskoristivost energije, koja smanjuje sve troškove, postigne dizalicama topline i solarnim dogrijavanjem, odnosno solarnim panelima za vlastitu proizvodnju struje, pojašnjava Soldo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Početkom 2017. idejno će rješenje zatvorenog bazena na javnu raspravu, kako bi prijedloge o planiranom objektu dali sugrađani i predstavnici sportskih klubova, koji će koristiti bazenske sadržaje cijele godine. Za ovu će se investiciju tražiti sredstva europskih fondova, ali i Ministarstva regionalnog razvoja, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te Ministarstva turizma, a nije isključen ni model javno-privatnog partnerstva u dijelu pratećih sadržaja.

Zatvoreni olimpijski bazen, uz građane, koristit će prvenstveno sportaši, rekreativci, ali i učenici osnovnih i srednjih škola za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture. Želja nam je razvijati sportski duh; da svako dijete u Đakovu i Đakovštini nauči plivati i pliva, bez obzira na godišnje doba, jer upravo je plivanje po mnogima najzdraviji sport. Odbojkaški, košarkaški i malonogometni tereni ostaju u kompleksu i bit će objedinjeni na jednom mjestu, kaže predsjednik Vijeća Soldo. Dodaje da lokalni sportski klubovi zatvorenim bazenima dobivaju prostor za zimske vodene treninge ili treninge u teretani, čime gradska uprava dodatno pridonosi razvoju đakovačkog sporta.

Budući da su Gradski bazeni u ljetnim mjesecima već postali turističko odredište, jer je trećina od 100.000 posjetitelja, koliko ih je zabilježeno u zadnje dvije sezone, pristigla izvan Đakovštine, za očekivati je da će izgradnja zatvorenog bazena dodatno pridonijeti razvoju kontinentalnog turizma.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!