Vijesti / Regija

Gradske bazene u dvije sezone posjetilo 100.000 kupača

Gradske bazene u dvije sezone posjetilo 100.000 kupača

Zabavu, odmor i osvježenje od ljetnih vrućina u protekle je dvije sezone na Gradskim bazenima pronašlo čak 100.000 posjetitelja!

Prvi investicijski ciklus u proljeće 2015. donio je rekordnu posjećenost u 25 godina gradskog kupališta, a Gradu i Univerzalu poslužio kao poticaj za nastavak ulaganja uoči netom završene sezone, kada je postavljen veliki spiralni aquagan, nesumnjivo najveća atrakcija Gradskih bazena. Čak trećina ukupnoga broja njihovih posjetitelja nisu Đakovčani, već dolaze iz okolnih slavonskih mjesta i gradova, čime bazeni postaju turističko odredište.

- Velika posjećenost Gradskih bazena u Đakovu prošlog i ovoga ljeta rezultat je dosad najvećeg ulaganja u bazene, kojim smo cijelome prostoru dali posve novu dimenziju. Izgradili smo iz temelja novi mali bazen s gljivom, toboganom i vlastitom strojarnicom, popločeno je 2.500 "kvadrata" površine, stara je slaba i loša rasvjeta zamijenjena novom štednom, kojom je omogućeno noćno kupanje vikendom. Novo je ozvučenje, puno je uloženo u glavnu bazensku strojarnicu, gdje smo montirali novu klornu stanicu s detektorom klora i alarmom, obojena je ograda, uređeni su odbojkaški tereni i zasađena nova stabla, podsjeća predsjednik Gradskog vijeća Đakova Goran Soldo, pojašnjavajući da je lani već osnovnim infrastrukturnim ulaganjima dnevna potrošnja vode i struje smanjena za čak deset puta!

Uređenjem je bitno porasla kvaliteta usluga i sadržaja Gradskih bazena, dodatno opremljenih suncobranima, ležaljkama i hidromasažnim bazenom. Uz svakodnevno prisustvo licenciranog spasitelja, uvedena je 24-satna redarska služba.

- Preobrazba u mali aquapark nastavljena je u svibnju ove godine montiranjem 55-metarskoga aquagana te cjelovitom rekonstrukcijom tribina koje su godinama prokišnjavale. Vlaga je zbog toga prodirala duboko pod tribine u prostorije koje koriste plivački i vaterpolo klub, Univerzalove poslovne prostore i garderobu, uzrokujući stvaranje gljivica i plijesni. Odlučili smo sanirati tribine hidroizolacijom i navlačanjem posebnog protukliznog premaza, otpornog na visoke temperature i UV zračenje. Možemo reći da smo u tome uspjeli, jer su testiranja uslijed ljetnih pljuskova pokazala da nijedna kap kiše nije našla put pod tribine, kaže Soldo. Ovime su, tvrde u Univerzalu, stvoreni preduvjeti i za dodatno proširenje sadržaja na Gradskim bazenima, u čemu će poslovnu priliku pronaći privatni partneri.

Za novu sezonu predsjednik Vijeća Soldo najavljuje dogrijavanje bazenske vode i vode u tuševima, što će omogućiti produljenje kupališne sezone za još dva mjeseca, na svibanj i rujan! Đakovački su Gradski bazeni i ove sezone sa sezonskom ulaznicom za koju je valjalo izdvojiti svega 100 kuna, i dnevnom ulaznicom za 10 kuna, pružali najpovoljnije kupanje u cijeloj Hrvatskoj. Svojim su posjetiteljima pružili i dva nezaboravna ljetna spektakla Izbora za Miss i Mistera Đakova i Đakovštine uz koncerte popularnih zvijezda - Lidije Bačić i Lane Jurčević.

Važna je vijest da će već do kraja ove godine biti gotov projektni zadatak izgradnje energetski učinkovitog zatvorenog bazena, neposredno uz postojeći kompleks.

  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!