Vijesti / Regija

Završena energetska obnova Trinaestice vrijedna pola milijuna kuna

Završena energetska obnova Trinaestice vrijedna pola milijuna kuna

Završena je energetska obnova zgrade broj 13 na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca. Nositelj projekta bio je Univerzal, koji upravlja s više od 60 zgrada kolektivnog stanovanja.

- Trinaestica je u izvedbenoj fazi dobila hidroizolaciju, novo krovište, stolariju i najkvalitetniju termoizolacijsku ovojnicu. Vrijednost ovih radova je preko pola milijuna kuna, od čega je upravitelj Univerzal preko Fonda za energetsku učinkovitost za stanare osigurao gotovo polovicu bespovratnih sredstava, doznajemo od predsjednika Gradskog vijeća Đakova i inicijatora energetske obnove Gorana Solde.

Uzme li se u obzir višestruka korist obnove, od ušteda u potrošnji energije do rasta vrijednosti nekretnine, korekcija pričuve neće dodatno opteretiti vlasnike stambenih prostora; razliku će, naime, uštedjeti na nižim računima za struju i plin. Soldo dodaje da je projektna dokumentacija financirana stopostotnom subvencijom Fonda pa stanare nije koštala niti jedne jedine lipe, čime su ostvarene dodatne uštede!

Trinaestica s Vijenca kardinala Alojzija Stepinca prvi je primjer potpuno provedenog procesa energetske obnove u Đakovu. Građevinski radovi, obavljeni za manje od dva mjeseca, trajno su zaustavili višegodišnje prokišnjavanje krova, a na zadovoljstvo stanara ugrađena je najkvalitetnija PVC stolarija i postavljena kamena vuna s najboljim energetskim svojstvima.

- Izvođač radova, sukladno provedenom natječaju i izboru stanara, bila je tvrtka s gradskog područja. Dodatno smo tako pridonijeli zapošljavanju domaće građevinske i obrtničke operative i proizvođača PVC stolarije. Cijela je energetska obnova, osim posla za građevinski sektor, doprinos novoj vizuri grada, kvalitetnijem stanovanju i višem energetskom razredu, zaključuje predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo i najavljuje da uskoro kreće izgradnja novih parkirališta uz zgradu i hortikulturno uređenje okolnog prostora.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!