Vijesti / Regija

Đakovački gradski bazen dobiva veliki tobogan!

Đakovački gradski bazen dobiva veliki tobogan!

Nakon rekordne posjećenosti u prošloj godini nastavljaju se ulaganja na gradskom bazenu u Đakovu. Oko milijun i 300 tisuća kuna uložit će se ove godine na uređenje i nove sadržaje. Do početka nove kupališne sezone postavit će se veliki kružni tobogan, a želja je da s vremenom gradski bazen preraste u aquapark.

Tobogan visine 7 i pol metara, te ukupne dužine 55 metara dočekat će kupače na đakovačkom gradskom bazenu već na početku nove kupališne sezone. Ona bi trebala početi već sljedeći mjesec, a točan datum ovisit će o vremenskim prilikama. Trenutačno je u tijeku obnova tribina.

"Na ovaj način želimo ovdje na prostoru gradskog bazena u budućnosti izgraditi stvarni aquapark. Jedan od većih u Slavoniji i Baranji i na taj način evo doprinjeti jednoj turističkoj ponudi grada Đakova. Ja za budućnost mogu reći da se planira i ovdje na ovom području i gradnja, i kroz privatu investiciju odnosno kroz javno privatno partnerstvo i gradnja zatvorenog bazena", kazao je gradonačelnik Zoran Vinković.

djakovo tobogan

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

To se planira ostvariti uz pomoć prekogranične suradnje i europskih fondova dodao je Vinković. Prošla godina sa 60 tisuća posjetitelja bila je rekordna, a od toga je trećina posjetitelja bila izvan Đakovštine, tvrde u Gradu. Obnova svlačionica i sanitarnog čvora također su u planu ovogodišnjih radova.

"Uredit ćemo i sredit ćemo i sam okoliš oko bazena, mislim prvenstveno na odbojkaška igrališta, na sportska igrališta u samom bazenu, a ona novost koja će biti za djecu u krugu bazena, a to će biti skakaonica gdje će djeca imati priliku doživjeti dodatne ljetne sadržaje", kazao je predsjednig Gradskog vijeća Goran Soldo.

I za ovu godinu planiraju se zabavni sadržaji poput izbora za miss i mistera, te noćnih kupanja, a želja je da gradski bazen u Đakovu, postane aquapark i regionalni kupališni centar, istaknuo je Soldo.

Izvor: Republika.eu/STV

 


Izdvojeno

Reci što misliš!