Vijesti / Regija

Obnova Strossmayerova parka uoči 50. Đakovačkih vezova

Obnova Strossmayerova parka uoči 50. Đakovačkih vezova

Ove godine u Đakovu će se održati veliki, jubilarni 50. Đakovački vezovi. Jedna od najvažnijih lokacija za održavanje ove manifestacije je Strossmayerov park i ljetna pozornica na kojoj se odvija središnji dio programa - nastupi kulturno umjetničkih društava. Grad Đakovo za ovu obljetnicu odlučio je uložiti u obnovu pozornice, gledališta i šetnice.

Đakovčani se već duže vrijeme pripremaju za svoju najveću manifestaciju do koje ostalo još nekoliko mjeseci. Ulaže se u Strossmayerov park u čijem će srcu, na ljetnoj pozornici, brojna kulturno umjetnička društva nastupati i prezentirati svoje običaje.

"Kompletno će se urediti i sanirati plato ispred Strossmayerove pozornice gdje će se izvršiti kompletna sanacija i gdje će se urediti ovo gledalište ispred same pozornice, ali gdje će se napraviti i pripremni radovi i za samo natkrivanje pozornice", rekao je predsjednik Gradskog vijeća Grada Đakova Goran Soldo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Natkrivanje će biti montažno kako eventualne vremenske neprilike ne bi upropastile nastupe i tradicionalni izbor najljepše nošnje, snaše i momka. Uredit će se i prostorije ispod pozornice gdje se kud-ovi pripremaju za nastupe.

"Grad Đakovo je nominirao i projekt same rasvjete u Strossmayerovom parku na Ministarstvo gospodarstva i na Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i u tijeku je izrada projektne dokumentacije. Očekujemo da ćemo dobiti pozitivnu suglasnost i da će sam projekat rasvjete u dogledno vrijeme zaživjeti ovdje u Strossmayerovom parkui da će Strossmayerov park biti, kako pluća grada tako i jedna od najlijepših šetnica u Gradu Đakovu", dodaje Soldo.

Pješačke staze u čitavom parku, kroz tri su faze u cijelosti popločene. Uz, oko 3 kilometra staza postavljene su i nove klupe, te koševi za otpad. Radovi na pozornici i gledalištu trebali bi uskoro započeti, a predviđa se da će biti završeni do kraja svibnja i tada u gradu preostaje samo poraditi na detaljima za veliki jubilej Đakovačkih vezova.

Izvor: Republika.eu

 


Izdvojeno

Reci što misliš!