Suluda vožnja u Đakovu: Bježao i pokušao pregaziti policajca

Suluda vožnja u Đakovu: Bježao i pokušao pregaziti policajca

kamere policija004FOTO: Mup.hr

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 27-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela prisila prema službenoj osobi i obijesna vožnja u cestovnom prometu, dok je 28-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo prisila prema službenoj osobi.

U večernjim satima 26. veljače, na raskrižju ulica đakovačkog naselja Sjever, policijski su službenici zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 27-godišnjak. Nakon što su policajci krenuli prema zaustavljenom vozilu, 27-godišnjak je vozilo stavio u pogon te je udario policajca u policijskoj odori i odbacio ga na tlo, dok je bočnim dijelom u predjelu noge udario policijskog službenika u civilu.

Tom je prilikom prednjim dijelom vozila udario i u policijsko vozilo, koje je bilo parkirano ispred njega i pobjegao. Policijskim službenicima pružena je liječnička pomoć te su im utvrđene lakše tjelesne ozlijede.

Prilikom bijega, 27-godišnjak je počinio niz prometnih prekršaja pod utjecajem droge, upravljajući automobilom kroz raskrižja za vrijeme upaljenog crvenog svjetla na semaforima, vozeći suprotnim smjerom jednosmjernim ulicama, čime je ugrozio druge sudionike u prometu.

Nedugo nakon bijega, policijski su službenici pronašli vozilo i 27-godišnjaka. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se u vrijeme kada su policajci zaustavili automobil u vozilu nalazio i 28-godišnjak. Počinitelji su privedeni pritvorskom nadzorniku, a naknadno im je određen i istražni pritovr.

Utvrđeno je kako su počinitelji od ranije poznati policiji, a prilikom činjenja kaznenih djela, bili su na putu u Osijek gdje su trebali nabaviti nove zalihe amfetamina za tržište u Đakovu.

   
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja