Vijesti / Regija

Đakovačka parkirališta dobivaju boje zona

Đakovačka parkirališta dobivaju boje zona

Gradska parkirališta u Đakovu, koja su u sustavu napalte, odsad će biti obilježena u bojama parkirališnih zona.

Ideja je to predsjednika Gradskog vijeća Gorana Solde, koja osim estetske, ima i praktičnu svrhu: raznim bojama horizontalne signalizacije prometa u mirovanju tendencija je svim vozačima olakšati snalaženje u zonama javnih parkirališta.

- Čim iziđe iz svog auta, vozač će odmah vidjeti u kojoj se zoni nalazi: žutoj, crvenoj, plavoj, zelenoj ili narančastoj. Dosad se događalo da se građani, zbog fizičke blizine parking zona, zbune pa traže najbliži prometni znak koji bi ih uputio u zonu u kojoj se nalaze, jer svaka zona ima svoju cijenu sata parkinga, a ovako se istog trena vidi u kojoj ste zoni parkirali, kaže Soldo ua portal Đakovo-anas i dodaje da je tvrtka Univerzal kao još lani u proljeće u boje zona obojila sve parking-automate, što se pokazalo kao vrlo zahvalno i prihvaćeno rješenje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najprije se u zelenu boju od bojaju crte parkirališta u Trećoj zoni uz Gradsku tržnicu, gdje je Odlukom Gradskog vijeća Grada Đakova prvi sat parkinga svakodnevno besplatan, dok se svaki slijedeći naplaćuje samo 2 kune.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!