Vijesti / Regija

Završene su zimske radionice u OŠ Vladimira Nazora

Završene su zimske radionice u OŠ Vladimira Nazora

U školi Vladimira Nazora su se tijekom zimskih praznika 07. i 08.01.2016. organizirale zimske radionice. Šestu godinu za redom u to vrijeme učenici s učiteljima, nastavnicima, roditeljima, bakama, djedovima, tetama, prijateljima provode svoje slobodno vrijeme u odgojnim, obrazovnim, ali prije svega zabavnim radionicama.



Radionice se formiraju prema interesu, a uzrast nije bitan. Voditelji su učitelji, nastavnici, stručni suradnici, ali mogu biti i djeca.

Ove godine smo ponudili 33 radionice različitih sadržaja i područja. Izrađivali smo drvene škrinjice, sudjelovali u kreativnoj radionici vrtićaraca kroz oslikavanje kalendara motivima Đakova, u izradi mesara, pekara, frizera, soboslikara, poljoprivrednih zanimanja Srednje strukovne škole Antuna Horvata, modelirali zrakoplove i rakete, pekli keksiće s pekarima, ukrašavali salvetnom tehnikom, izradili suvenire, pozivnice, jastučiće, naljepnice i različiti nakit, izradili edukativnu ploču, lemili, modelirali s glinom i gipsom, čekićem lupali čavliće.

S druge strane, šivali su se privjesci i oslikavale naljepnice za prozor i knjižice uspomena, te izrađivali šeširi u šokačkom štihu. Isto tako, modelirali su se i oblikovale razne svijeće. Sve su to pratili fotografi Srednje strukovne škole. Ove godine radionicu su održale profesorice iz Ekonomske škole Braća Radić, te tri različite radionice iz Brodsko posavske županije. Nije nas ni snijeg omeo u održavanju radionica, učenici i roditelji su se usprkos vremenu pojavili i družili s nama.

Radionice su korisne kao dio školskog preventivnog programa, a neprocjenjiv je njihov doprinos školskom ozračju – tijekom ovih radionica učitelji i učenici se bolje upoznaju u opuštenoj atmosferi, okupljeni oko zajedničkih interesa, neopterećeni vremenom i ocjenama.

Ozračje na zimskim radionicama vidljivo je i na priloženim fotografijama na kojima  je prikazan samo dio radionica, od njih 33.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!