Vijesti / Regija

Vinković: ''Klizalište je projekt zajedništva, a ne podjela''

Vinković: ''Klizalište je projekt zajedništva, a ne podjela''

Iako još nije ni otvoreno, đakovačko gradsko klizalište našlo se u središtu pozornosti šire javnosti, a razlog su besplatne ulaznice za djecu koja idu redovito na mise zornice, u čemu su neki prepoznali diskriminaciju druge djece.

Zatraženo je očitovanje pučke pravobraniteljice, kao i pravobraniteljice za djecu, a o tome se na konferenciji za novinare očitovao i gradonačelnik Zoran Vinković, koji je prokomentirao i izuzeto veliko zanimanje medija za taj slučaj, kao da je, kako je rekao, počeo Treći svjetski rat.

Žao mi je što neke udruge ili nekoliko pojedinaca koji tvore te udruge od nečega što nema doista veze s bilo kakvom diskriminacijom ili podjelom u Gradu Đakovu, prave slučaj. Klizalište je trebalo biti i bit će projekt zajedništva, a ne projekt podjela”, kazao je gradonačelnik Vinković.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na ovom projektu, kao ni na niz drugih gradskih projekata nema podjela niti diskriminacije, niti se broje krvna zrnca, kategorički je ustvrdio gradonačelnik pojasnivši da je gradska tvrtka Univerzal uputila dopis svima, od osnovnih do srednjih škola, sportskih klubova, do vjerske zajednice koja je je u gradu prisutna i najveća je, da dodatno nagradi djecu.

Od nagrađivanja djece za odlazak na zornicu ja sasvim sigurno neću odustati i oni će imati tu mogućnost sukladno dopisu koji će dostaviti nadležni iz te vjerske zajednice”, najavio je gradonačelnik.

Isti princip, kaže, odnosi se i na sve druge organizacije, ustanove i institucije, te je najavio besplatno klizanje prvih deset dana za svu djecu, a nakon toga cijena će biti 10 kuna, u što je uključeno i korištenje klizaljki. Djeca iz socijalno ugroženih obitelji imaju besplatan ulaz, dodaje gradonačelnik.

U nagrađivanju djece koja dolaze na zornicu ne vidi ništa sporno ni župnik Župe Svih svetih Tomislav Ćorluka, kojemu su se obratili novinari.

Mi svake godine nagrađujemo djecu koja dolaze na zornice i mi ćemo to nastaviti i nagodinu i svake godine i pozivamo sve druge sponzore koji žele djecu nagraditi da se uključe. Ja mislim da je to jedna jako plemenita inicijativa Grada koju pohvaljujem i podržavam i to sigurno nije nikakva diskriminacija. Tko god želi može doći na zornice, dobro je došao i svatko će dobiti nagradu i mislim da je dobro da se djeca malo odvoje od televizora, od računala, od kreveta, da se malo progibaju, da dođu na zrak jer to je nešto jako dobro i plemenito za djecu. Mi im činimo samo neto dobro, a nikako zlo”, zaključuje župnik Ćorluka.

Izvor: Radio Đakovo

 


Izdvojeno

Reci što misliš!