Vijesti / Regija

Rekonstrukcija Strossmayerovog parka u Đakovu

Rekonstrukcija Strossmayerovog parka u Đakovu

Strossmayerov park u Đakovu, do kraja će godine dobiti nove staze. Poznat kao pluća grada, ali i po održavanju Đakovačkih vezova, koji se u tom znamenitom parku održavaju od 1967., đakovački će park doživjeti prijeko potrebnu rekonstrukciju.

Popločane staze otprilike osamsto metara duljine i dva metra širine, starom će parku dati novo ruho. Vrijednost investicije je oko 450 tisuća kuna, a u potpunosti se financira iz gradskog proračuna Grada Đakova.

''Svi ovi radovi bi trebali završiti do 31. prosinca ove godine, to jest do konca ove godine, kada će Strossmayerov park doživjeti ljepše, ugodnije svoje naličje'', kazao je Goran Soldo, predsjednik GV Grada Đakova.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovo omiljeno šetalište mnogih Đakovčana nastalo je još u 19. stoljeću na temeljima obrambenih zidina starog grada, a iako ga danas svi zovu Strossmayerov park, za njegov nastank zaslužan je biskup Emerik Raffay koji je prvi uredio vrt i započo s uređenjem voćnjaka i sadnjom egzotičnog drveća.

Đakovo je nadaleko poznato i po Đakovačkim vezovima, koji se održavaju i u ovom parku.

''Sve od 1967., i ova ljetna pozornica, u samom Strossmayerovom parku, koja također vapi za obnovom, vapi za adaptacijom. I to već u slijedećoj fazi rekonstrukcije, i to područje u samom parku će biti sređeno i adaptirano'', dodao je Soldo.

Nove staze, kazao je Soldo povećat će i sigurnost starijih građana, kojima je po starim dotrajalim stazama bilo teško hodati, te su se, posebice zimi, događali nesretni padovi i lomovi.

Izvor: Republika.eu/STV

 


Izdvojeno

Reci što misliš!