Vijesti / Regija

Održan projekt osposobljavanja TC ’’Creative entrepreneurship’’

Održan projekt osposobljavanja TC ’’Creative entrepreneurship’’

U Đakovu je od 02. – 09. listopada 2015. godine u organizaciji udruge C:E:T platforma  održan projekt osposobljavanja TC „Creative entrepreneurship“ koji je financiran od strane Nacionalne agencije za mobilnost i programe Europske unije u sklopu Erasmus+ programa.

Na osposobljavanju je sudjelovalo 30 mladih lidera i liderica te ljudi koji rade s mladima iz Hrvatske, Bugarske, Rumunjske, Italije, Francuske, Poljske, Španjolske, Slovačke, Grčke i Litve. Partnerske organizacije koje sudjeluju u projektu provode lokalne aktivnosti vezane uz poduzetništvo mladih i smanjenje nezaposlenosti mladih te je svaka organizacija poslala po 3 predstavnika na ovaj projekt.

Sudionici su kroz razne aktivnosti kao što je teambuilding, diskusije, rasprave, simulacije, prezentacije, brainstorming i rad u multikulturalnom okruženju stekli znanja o tome kako promicati poduzetništvo mladih i povećati motivaciju mladih za ulazak u poduzetništvo. Također treneri C:E:T platforme mladima su prezentirali mogućnosti financiranja pokretanja poduzeća i startupa te besplatne resurse koje nudi Europska unija kako bi pokrenula poduzetništvo i smanjila broj nezaposlenih mladih. Sudionici su također upoznati s pisanjem poslovnog plana, promoviranjem ideje koju imaju te prezentiranjem ideje pred mogućim investitorima, a ta znanja im je pružio trener iz sestrinske organizacije, g. Michal Marcinkiewicz, predsjednik C:E:T platforme Poljska. Kroz razmjenu iskustava i mogućnosti u zemljama iz kojih dolaze sudionici mladi su naučili kako prepoznati probleme s kojima se susreću svakodnevno te kako pristupiti njihovom rješavanju. Također sudionici su upoznati i s Erasmus+ programom u sklopu kojeg je i financiran ovaj projekt te su sudjelovali u izradi projektnih prijedloga koje će C:E:T platforma nastaviti razvijati te u suradnji s partnerima aplicirati na slijedećem roku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Po završetku aktivnosti sudionici će dobiti YouthPass certifikat koji im služi kako bi dokazali da su sudjelovali u aktivnosti te da su stekli znanja vezana uz poduzetništvo mladih, a mogu ga koristiti i kao prednost u budućem zapošljavanju, što će nadamo se uskoro biti omogućeno i u Hrvatskoj.

C:E:T platforma će sukladno svojim ciljevima nastaviti raditi s mladima, kako na međunarodnom nivou tako i na lokalnom i regionalnom, te se također nadamo i suradnji s ostalim institucijama u gradu kako bi stvorili bolje uvjete za život mladih, kako na lokalnom nivou, tako i šire.

  

  


Izdvojeno

Reci što misliš!