Vijesti / Regija

U Selcima Đakovačkim održana 5. Šokačka alka

U Selcima Đakovačkim održana 5. Šokačka alka

U Selcima Đakovačkim održana  petu je godinu zaredom održana "Šokačka alka", a ove godine okupila je 18 alkara iz cijele Slavonije.

Selačko Lovačko društvo Srndać, kojem se ove godine pridružio i tamošnji Konjički klub Zenta, organizirao ju je kao slavonsku inačicu daleko poznatijoj Sinjskoj alci. No, cilj je isti - pogoditi 'u sridu' s tim da Šokačku alku prate slavonski motivi - natjecatelji su odjeveni u slavonsko narodno ruho konjanika, a na slavonski način urešeni su i konji natjecatelja, dok je trkalište omeđeno balama slame.

Ovogodišnji pobjednik je Marko Komljenović iz Valpova. Drugoplasirani je David Ergotić iz Velike Kopanice pokraj Slavonskog Broda, a treći je Slavko Barišić iz Valpova.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nagrade je najboljima - pehare, uručio đakovački gradonačelnik Zoran Vinković koji je pobjedniku Komljenoviću uručio i šokački šešir.

Pokrovitelji ovogodišnje Šokačke alke bili su Grad Đakovo i Osječko-baranjska županija čiji je zamjenik župana Željko Kraljičak na početku pozdravio sudionike natjecanja.

FOTO: Zoran Osijek/SiB.hr
VIDEO: STV

 


Izdvojeno

Reci što misliš!