Vijesti / Regija

Đakovo: Jeftinija naknada za priključak na komunalnu infrastrukturu

Đakovo: Jeftinija naknada za priključak na komunalnu infrastrukturu

U cilju zaštite i poboljšanja standarda građana i poticanja gospodarskog razvoja aktualna gradska vlast na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća početkom listopada donijet će odluku o snižavanju naknade za priključak na komunalnu infrastrukturu, objavio je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Zoran Vinković.

42c9fdc452c1c8364fbea61ec20c2257.jpg

Naknada će biti niža 33 posto za domaćinstva i za gospodarske subjekte, pa će građani umjesto dosadašnje 3000 tisuće priključak na komunalnu infrastrukturu plaćati 2.000 kuna, dok će za najmanji vodomjer za gospodarske subjekte cijena biti 3.000 umjesto dosadašnjih 4.800 kuna. Pojeftinjenje se odnosi i na najveće gospodarske subjekte, najavljeno je.
Očekuje se da će se u sljedeće dvije godine na komunalnu infrastrukutru priključiti oko tisuću domaćinstava iz Đakova i prigradskih naselja Kuševca i Ivanovaca, istaknuo je gradonačelnik Vinković, a to će biti i zakonska obaveza, dodao je.
Ovom odlukom još će se više poboljšati kvaliteta života u gradu o čemu svjedoči i još jedan Zeleni cvijet Hrvatske turističke zajednice, naglasio je dogradonačelnik Ivica Mandića istkanuvši da će gospodarskom razvoju pridonijeti skoro rješavanje problema državnog poljoprivrednog zemljišta.(Radio Đakovo)

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!