Vijesti / Regija

VIDEO:Nova škola, cesta i poslovna zona u Đakovačkoj Satnici

VIDEO:Nova škola, cesta i poslovna zona u Đakovačkoj Satnici

Župan Vladimir Šišljagić zajedno sa suradnicima posjetio je jučer općinu Đakovačka Satnica gdje je s načeknikom općine dogovarao zajedničke projekte za ovu općiinu.

Radovi na plinofikaciji u Đakovačkoj Satnici početi će u svibnju, a u naselju Gašinci 2013. godine, najavljeno je jučer na redovitom sastanku predstavnika službi Osječko-baranjske županije i općine Đakovačka Satnica. Naime, i u toj općini, kao i u mnogim drugima, plinofikacija kasni i trebala je, zapravo, već biti završena.

Nova škola

Područna osnovna škola u Đakovačkoj Satnici ispunjava uvjete postati matična, što još treba potvrditi Ministarstvo obrazovanja. No, 180 njezinih učenika još treba nastavno-sportsku dvoranu.
- Dogovorili smo da zajedno s općinom krenemo u izradu projekte dokumentacije, kako bi 2013. počeli s izgradnjom škole - rekao je župan Osječko baranjski prof.dr.sc. Vladimir Šišljagić.
Zajednički će se tražiti i rješenja za dvije ceste – županijsku Gašinci – Kondrić i lokalnu Gašinci – Selci Đakovački.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Rješenje ove ceste čeka se 15 godina. Ove godine probati ćemo rješiti imovinsko pravne odnose. Očekujemo da se u investiciju uključi i grad Đakovo, jer je cesta bitna i za njih - rekao je  Ivica Soldat načelnik općine Đakovačka Satnica.

Poslovna zona

Razgovaralo se i o katastarskoj izmjeri vrijednoj više od 3 milijuna kuna koja je pri kraju, a premjera Gašinaca tek se treba ugovoriti. Županija će i Općina zajedno raditi na poslovnoj zoni, čije je zemljište državno i za koje općina tražila prijenos vlasništva. Svi su se složili kako je zona i te kako važna za ovu općinu s 2 i pol tisuće stanovnika.

Izražena je i zabrinutost za poljoprivrednike Đakovštine koji su nespremni za ulazak u Europsku uniju, a za koju se, na kraju krajeva, u nedostatku informacija i novca, ni ne mogu kvalitetno pripremiti.

{youtube}y_vsmp3JZ6Q{/youtube}

Tekst: www.stv.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!