Vijesti / Regija

I Đakovčanima oprost dugova

I Đakovčanima oprost dugova

Grad Đakovo će, kako je na konferenciji za novinare najavio gradonačelnik Zoran Vinković, pristupiti Sporazumu o oprostu duga, a potpisivanje se najavljuje za 5. veljače.

No, gradoančelnik je pozvao Vladu da uredbom ozakoni i mogućnost potpisivanja sporazuma, ali isto tako i same sporazume i da ga, kako je rekao, ” prije svega usuglasi sa Zakonom o proračunu”. Posebno se to odnosi na nalaze Državne revizije i prekršaje koje rješava Porezna uprava.

Đakovački gradonačelnik ne vjeruje ni u djelotvornost te mjere.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

I dalje tvrdim da se ovdje ne radi o mjeri kojom će se poboljšati život tih građana, nego će se jednostavno oprostiti nešto što se i ne može naplatiti, a oni će i dalje živjeti jednako, ako zadovlje kriterije iz protokola”, konstatirao je gradonačelnik.

Vinković je zatražio i javno obrazloženje u vezi poreza na dohodak, odnosno izdavanja potrebnih potvrda: potvrde o prebivalištu i o uzdržavanim članovima.

Zbog čega jedinice lokalne samouprave moraju izdavati potvrdu o stalnom boravku na području određene jedinice lokalne samouprave kada za to zakonom nisu nadležne? “, pita gradonačelnik podsjećajući da potvrdu i prebivalištu izdaje policija, a potvrde o uzdržavanim članovima porezna uprava.

Gradonačelnik Vinković smatra da ne postoji zakonska mogućnost da taj posao obavljaju gradovi i općine.

Izvor: Radio Đakovo


Izdvojeno

Reci što misliš!