Vijesti / Regija

Đakovčani koji ne plate svoje kazne, umjesto u zatvor, ići će radit u Univerzal

Đakovčani koji ne plate svoje kazne, umjesto u zatvor, ići će radit u Univerzal

Đakovčani koji svoje novčane kazne ne mogu platiti od sada će umjesto odlaska u zatvor svoju kaznu moći odraditi u gradskom komunalnom poduzeću Univerzal d.o.o.

Ugovor o tome neki dan su potpisali u ime Ministarstva pravosuđa, Uprave za kazneno pravo i probaciju ministar Orsat Miljenić i direktor Univerzala Mile Kaselj.

Ovim potpisom na Ugovoru smo mi oni koji surađuju s Ministarstvom pravosuđa radi zajedničkog interesa za izvršavanje rada za opće dobro u prekršajnom postupku. Konkretno, to znači da će se putem Univerzala moći zatvorska kazna zamijeniti radom za opće dobro. Na taj način riješit ćemo dio problema komunalne naravi kako u gradu Đakovu tako i u prigradskim naseljima, a da to građane neće koštati ništa. Ovim putem pozivam naše građane da jave u upravu Univerzala sve one eventualno potrebne radove kojima bi podigli komunalni standard. To se odnosni na onaj dio radova koje Univerzal u svom redovitom održavanju ne stigne obaviti, odnosno nema za to dovoljno kapaciteta - pojašnjava za Glas Slavonije predsjednik Nadzornog odbora Univerzala, Goran Soldo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodaje kako takvi ne mogu samostalno rukovati, jer nisu stručno osposobljeni, radnim strojevima poput "motorke", trimera, i sličnim, ali zato mogu obavljati pomoćne poslove kao što je čišćenje rubnjaka i lakši komunalni poslovi.

U Univerzalu još ističu kako će prilikom odabira posla za kažnjenika voditi obzira o njegovom zdravstvenom stanju, stručnoj spremi, stečenim vještinama i znanjima. Bit će im omogućen i dnevni i tjedni odmor, te naravno zaštitna sredstva pri radu.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!