Đakovčani koji ne plate svoje kazne, umjesto u zatvor, ići će radit u Univerzal

Đakovčani koji ne plate svoje kazne, umjesto u zatvor, ići će radit u Univerzal

cistacFOTO: philstar.com

Đakovčani koji svoje novčane kazne ne mogu platiti od sada će umjesto odlaska u zatvor svoju kaznu moći odraditi u gradskom komunalnom poduzeću Univerzal d.o.o.

Ugovor o tome neki dan su potpisali u ime Ministarstva pravosuđa, Uprave za kazneno pravo i probaciju ministar Orsat Miljenić i direktor Univerzala Mile Kaselj.

Ovim potpisom na Ugovoru smo mi oni koji surađuju s Ministarstvom pravosuđa radi zajedničkog interesa za izvršavanje rada za opće dobro u prekršajnom postupku. Konkretno, to znači da će se putem Univerzala moći zatvorska kazna zamijeniti radom za opće dobro. Na taj način riješit ćemo dio problema komunalne naravi kako u gradu Đakovu tako i u prigradskim naseljima, a da to građane neće koštati ništa. Ovim putem pozivam naše građane da jave u upravu Univerzala sve one eventualno potrebne radove kojima bi podigli komunalni standard. To se odnosni na onaj dio radova koje Univerzal u svom redovitom održavanju ne stigne obaviti, odnosno nema za to dovoljno kapaciteta - pojašnjava za Glas Slavonije predsjednik Nadzornog odbora Univerzala, Goran Soldo.

Dodaje kako takvi ne mogu samostalno rukovati, jer nisu stručno osposobljeni, radnim strojevima poput "motorke", trimera, i sličnim, ali zato mogu obavljati pomoćne poslove kao što je čišćenje rubnjaka i lakši komunalni poslovi.

U Univerzalu još ističu kako će prilikom odabira posla za kažnjenika voditi obzira o njegovom zdravstvenom stanju, stručnoj spremi, stečenim vještinama i znanjima. Bit će im omogućen i dnevni i tjedni odmor, te naravno zaštitna sredstva pri radu.

SiB.hr

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja