Vijesti / Regija

Zbog nereda skraćeno radno vrijeme noćnih barova

Zbog nereda skraćeno radno vrijeme noćnih barova

Tučnjave i buka koji su često posljedica alkohola doveli su do 55 kaznenih djela koji su za posljedicu imali materijalnu štetu, ali i fizičke ozljede učesnika.

Zbog svega toga, gradonačelnik Đakova, Zoran Vinković, odlučio je noćnim barovima skratiti radno vrijeme s dosadašnjih 6 sati na 4 sata ujutro, dok će ostali ugostiteljski objekti moći raditi najkasnije do 1 sat.

Osim kaznenih djela, zabilježeno je i 105 prekršaja prema Zakonu o prekršajima o javnom redu i miru i Zakonu o oružju piše Glas Slavonije

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Upravo zbog teških kaznenih djela, učestalih tučnjava, remećenja javnog reda i mira odlučio sam sukladno sa zakonom, ali i Odlukom o radnom vremenu ugostiteljskih objekata i Zakonom o ugostiteljstvu skratiti radno vrijeme noćnih barova. To je u nadležnosti gradonačelnika i na taj način preuzimam odgovornost. Već danas će ti barovi dobiti rješenje o skraćenom radnom vremenu - rekao je Vinković.

Apelirao je on i na roditelje jer su nerijetko u prekršajima sudjelovale i maloljetne osobe. Dodao je i kako je nevjerovatno da roditelji ne znaju gdje im je dijete provelo noć, a došlo je kući u šest sati ujutro.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!