Vijesti / Regija

Prvi sat besplatnog parkiranja na đakovačkoj tržnici

Prvi sat besplatnog parkiranja na đakovačkoj tržnici

Na sjednici Nadzornog odbora Univerzala, održanoj u petak 24. listopada, jednoglasno je donesena odluka da se uvodi svakodnevni prvi sat besplatnog parkiranja oko gradske tržnice, koja obuhvaća lijevu i desnu stranu Splitske ulice, što je oko 150 parkirnih mjesta.

Slijedeći sat parkinga naplaćuje se 2 kune, s tim da je vremensko ograničenje parkiranja maksimalno 2 sata, da bi se osigurala veća protočnost vozila i kupaca.

Cilj ove odluke je oživjeti gradsku tržnicu i vratiti građane starim navikama kupovine domaćih proizvoda.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Povećanjem broja posjetitelja na tržnici proizvođači, obrtnici, seoska domaćinstva i obiteljska poljoprivredna gospodarstva imat će priliku prodati svoje proizvode, dok će građani dobiti kvalitetniju domaću đakovačku ponudu proizvoda, pojašnjava za Đakovo Danas Goran Soldo, predsjednik Nadzornog odbora Univerzala.

Nadzorni odbor je također donio i odluku o smanjenju za čak 50 posto zakupa kioska na gradskoj tržnici, a razlog je činjenica da više od dvije trećine tih kioska nije u funkciji.

- Na taj način otvorit će se mogućnost svim zainteresiranim za otvaranje voćarne, cvjećarne, krojačkih i usluga popravka cipela, frizerskog salona, prehrambeno-ugostiteljskih usluga, pekarnica i niza drugih djelatnosti po povoljnijim uvjetima, što bi omogućilo otvaranje novih radnih mjesta, tvrdi Soldo.

Najnovije odluke Nadzornog odbora Univerzala stupit će na snagu već u studenome, čim se stvore tehnički preduvjeti.

Izvor: Đakovo-Danas

 


Izdvojeno

Reci što misliš!