Vijesti / Regija

Od petka digitalno kino u Đakovu, ali i skuplje ulaznice

Od petka digitalno kino u Đakovu, ali i skuplje ulaznice

Od idućeg vikenda Grad Đakovo i Centar za kulturu ulaze u eru digitalnog i 3D prikazivanja filmskih sadržaja. Naime, kako se navodi u priopćenju gradonačelnika Zorana Vinkovića, u potpunosti je dovršen projekt digitalizacije kina koje je opremljeno najsuvremenijom digitalnom opremom i novim kvalitetnim platnom, a zahvaljujući dodatnoj nadogradnji projektora i pripadajućim naočalama đakovačko kino osposobljeno je i za filmske 3D projekcije.

Prva javna 3D projekcija planirana je za petak 17. listopada kada će biti prikazan film „Nindža kornjače“, a po završetku te projekcije slijedi blockbuster „Drakula: neispričana priča“ u 2D formatu, koji je u svjetskim i hrvatskim kinima počeo s prikazivanjem početkom listopada.

Na ovaj način u Đakovo se ponovo vraćaju veliki svjetski kino hitovi čime otvaramo novu stranicu u kinoprikazivaštvu našeg grada, pri čemu digitalizacija donosi još više filmskih hitova i kvalitetnijeg doživljaja gledanja filmova”, ističe gradonačelnik uz konstataciju da đakovačko kino ne služi samo za prikazivanje filmova, nego se dvorana koristi i za razne promocije i druge događaje, čime se dobilo “i potpuno novu multidisciplinarnu dvoranu”.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ukupna vrijednost digitalizacije đakovačkog kina, koja je provedena u okviru projekta kojeg su pokrenuli Hrvatski audiovizualni centar i Ministarstvo kulture uz sudjelovanje Grada Đakova iznosi 587.000 kuna. Od tog iznosa 300 tisuća osigurava Ministarstvo kulture, a ostatak iznosa osigurano je u proračunu Grada Đakova.

U priopćenju se također navodi da digitalizacija i 3D prikazivanje filmova neće dovesti do znatnog poskupljenja kino ulaznica. Naime, zbog uvjeta koje postavljaju distributeri korekciju će biti potrebno učiniti, pa će cijena karte umjesto dosadašnjih 10 iznositi 15 kuna, bez obzira je li riječ o 3D projekciji ili 2D filmu.

Usporedi li se ta cijena sa cijenama ulaznica u kinima u okruženju, prvenstveno u multiplexima, vidljivo je da će kino projekcije u Đakovu i nadalje biti znatno jeftinije. Novost u radu kina je i promjena termina prikazivanja filmova na način da se uvodi zimsko i ljetno radno vrijeme kina. Tako će od 1. studenoga projekcije petkom biti održavane u 17.30 i 20 sati, dok će subotom i nedjeljom prva projekcija biti u 16.30, a druga u 19 sati”, navodi se u priopćenju gradonačelnika Zorana Vinkovića.

Izvor: Radio Đakovo

 


Izdvojeno

Reci što misliš!