Vijesti / Regija

Mesić obećao pomoć gradonačelniku Đakova

Mesić obećao pomoć gradonačelniku Đakova

- Riječ je o problemu koji se veže uz pojedine objekte za koje sam ja intervenirao još dok sam bio predsjednik države. riječ je o vojnim objektima koji nisu perspektivni za vojsku, a vrlo su važni za grad i njegove građane. Pokušat ću se ponovno javiti nadležnima da urgiraju što brže rješavanje - pojasnio je Mesić.

Kako je Đakovčanima “bolna točka” Dom hrvatske vojske, najprije se mislilo da je riječ o tom objektu, što Vinković nije potvrdio. Neslužbeno pak doznajemo da je riječ o Vojnom skladištu Gaj, na rubu grada, “preko puta” obilaznice u smjeru Satnice Đakovačke. Podsjetimo, riječ je o objektu u kojem je 1991. zaplijenjeno naoružanje za protuoklopni divizion i streljivo za protuoklopnu brigadu, kao i sve oružje tamošnje TO Đakova, kako su tada prenijeli mediji. Vinković, pak, kaže da je s Mesićem razgovarao o problemu koji muče cijelu Hrvatsku, te kako ni Đakovo nije oaza, odnosno da i taj grad muči velika nezaposlenost.

“Jednom predsjednik, uvijek predsjednik. Čovjek koji je prijatelj grada Đakova”
, kazao je Vinković nakon sastanaka te nastavio: “Predsjednik je obećao pomoći u nekim projektima Grada Đakova. Kako smo već razgovarali s nadležnim ministrima i visokim dužnosnicima, očekujemo brzo rješavanje nekih problema”

 

Tekst: M.Muškić / www.glas-slavonije.hr
Foto: www.djakovo-danas.com

  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!