Vijesti / Regija

Svjetleći reklamni pano u centru Đakova - dobra stvar ili narušavanje izgleda grada?

 Svjetleći reklamni pano u centru Đakova - dobra stvar ili narušavanje izgleda grada?

U centru Đakova, neposredno uz župnu crkvu Svih svetih, nedavno je postavljen svjetleći reklamni pano koji, iako još nije u funkciji, već privlači pozornost i komentare Đakovčana.

Neki od njih smatraju da je njegovo postavljanje narušavanje izgleda gradskog centra. Gradonačelnik Vinković pak drugačijeg je mišljenja.

- Već sada postoji interes i drugih zainteresiranih tvrtki i mislim da ćemo uskoro imati nekoliko takvih reklama, sve je definirano na zakonskom okviru, postoji ugovor koji sam ja potpisao, a definiran je čak i uvjet da sadržaj reklama mora biti primjeren mjestu na kojem se pano nalazi, odnosno blizini crkve, navodi gradonačelnik za Radio Đakovo konstatirajući da takvi reklamni panoi ne narušavaju izgled samog centra grada.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Postavljanje reklamnog panoa, tvrdi gradonačelnik, dokaz je interesa obrtnika i za tu djelatnost.

- Grad je na temelju zahtjeva Davora Valentina, vlasnika obrta za informatiku i trgovinu iz Đakova, Stjepana Radića 6, koji je podnio zahtjev 17. lipnja ove godine, donio odluku o izdavanju odobrenja za korištenje javne površine pod uvjetima koji su definirani ugovorom, a to je plaćanje 3.600 kuna godišnje za zaposjedanje javne površine, plaćanje električne energije i mogućnost Grada da objavljuje svoje sadržaje na toj svjetlećoj reklami, objašnjava Vinković.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!